Прогноза: Какво ће бити прољеће?

Метео портал "Севере Wеатхер Еуропе" објавио је да ће сљедећа седмица у великом дијелу Европе, укључујући и Балкан бити натпросјечно топла, док је метеоролошки сервис "АццуWеатхер" данас открио какво нас вријеме очекује на прољеће.

Регион 15.02.2019 | 18:44
Прогноза: Какво ће бити прољеће?
Прољеће ће, према предвиђањима метеоролога "АццуWеатхера" у многе дијелове Европе стићи раније, док ће се снијег и зима у другим дијеловима задржати доста дуже.

Сви који желе да побјегну од зиме мораће се упутити на подручје западне Европе, гдје ће током готово цијелог прољећа преовладавати умјерене температуре. Ако планирате да идете на одмор најбоља опција су Шпанија, Португал и југ Француске, гдје се очекују надпросјечно високе температуре и вријеме са мање падавина.

Метеоролози "АццуWеатхера" наводе да ће у марту и априлу посебно топли бити француски градови Париз, Нант и Лион, гдје ће већ у априлу температура износити до 27 степени Целзијуса.

"Лоше вијести стижу за становнике британског острва и Скандинавије те дијелова сјеверне Европе, гдје ће прољеће обиљежити обилне кише", наводи се у прогнози, преноси "Фактор.ба".

На подручју централне Европе очекује се смјена продора хладног ваздуха и периода дуготрајне суше.

Источна Европа најдуже ће чекати на долазак прољетних температура будући да ће се хладан ваздух задржати над тим подручјима у првом дијелу прољећа, а могло би бити и снијега.

"Зимска хладноћа такође ће се задржати на Балканском полуострву током мјесеца марта, а могућ је и прољетни снијег. Висок притисак над западном Европом омогућиће хладном ваздуху из Русије да филтрира све до јужног Балкана", наводе метеоролози "АццуWеатхера", додајући да тим дијеловима у априлу и мају због отапања снијега пријети опасност од поплава.

"Аццуwеатхер" такође наводи да БиХ и регију генерално очекује прољеће с мање падавина од просјека.

(Фактор)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дрекавац

15.02.2019 18:16

Па кад за неколико дана груне пола метра снијега, фураће причу како је дошло до фронталног циклоналног поремећаја, па ето, мало захладило. То је једино занимање које никада и никоме није одговарало за своје промашаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баук

15.02.2019 20:57

Густа фронтална циклона преко југозапада Европе условљава натпросјечне температуре за ово доба године. УВ зрачење у повећаној снази.

Name

Гас

16.02.2019 02:13

У планинским предјелима, претежно брдовито.......

ОДГОВОРИТЕ