Србачки борци без проблема?!

Ако је судити према јучерашњој скупштини Општинске борачке организације у Српцу, на којој је извјештај о протеклом раду усвојен без икакве расправе, србачке борачке категорије немају никаквих проблема. Предсједник ове Борачке организације Душко Митрић је том приликом истакао да су сви планирани програмски задаци за прошлу годину у потпуности реализовани.

Република Српска 15.02.2019 | 18:09
Србачки борци без проблема?!
„У центру пажње било је обиљежавање годишњице оснивања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде и страдања Српчана на возућком ратишту“, казао је Митрић. Он је додао да је водјена брига о спомен обиљежјима и одавању поште погинулим борцима, а посебно је значајно то што је штампана и књига о дешавањима и страдању србачких бораца на Возући, што је урађено у сарадњи са Центром за истраживање ратних злочина над Србима Републике Српске.

Занимљиво је да није било расправе о евентуалним проблемима демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, па се стекао утисак да потешкоћа борачких категорија у овој општини и нема. Најављени су избори унутар борачке организацији, који су прошле године одгодјени због општих избора у Босни и Херцеговини. Митрић је изразио наду да ће избори, који ће трајати до 10. маја, дати квалитено руководство, које ће се залагати за борачка права и остварити борачко јединство које је било и до сада.

Присуствујући скупштини бораца, начелник општине Млађан Драгосављевић је саопштио да су издвајања из буџета за Борачку организацију повећана 4 одсто и да ће износити 52.000 КМ и додао да ће се за задовољавање потреба бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца издвојити 80.000 КМ, што је за 30 хиљада КМ више него прошле године.

Представници Борачке организације и општинске власти, поводом Дана борца, присуствовали су парастосу у Спомен соби погинулих бораца и положили цвијеће и запалили свијеће.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Директ

15.02.2019 18:12

Благо се њима, код њих теце мед и млијеко или неко из руководства пред крај свог мандата уљепсава слику како би напустио функцију у најбољем сјецању и свјетлу. Зато кад додје ново руководство, ако не буде из исте групе људи, бице представљена реална или реалнија слика стања, а и без тога је видљиво да није сјајна, него цак само мало изнад воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац 2

16.02.2019 01:28

ма стање одлично више издвоје за педесет фудбалера него за све борце у Српцу.

Name

БОБА

16.02.2019 12:03

ДА ЛИ МИСЛЕ НА ОВИХ ДЕСЕТ .ЗНАЈУ ЛИ ОНИ КО СУ БОРЦИ И КОЛИКО ИХ ИМА.НИЈЕ ВАЉДА ДА СУ ЗАДОВОЉНИ САМО ОВИ КОЈИ СУ БЛИСКИ ВЛАСТИ.ПРАВО СМО ИЗНЕНАЂЕНИ.

ОДГОВОРИТЕ