Srbački borci bez problema?!

Ako je suditi prema jučerašnjoj skupštini Opštinske boračke organizacije u Srpcu, na kojoj je izvještaj o proteklom radu usvojen bez ikakve rasprave, srbačke boračke kategorije nemaju nikakvih problema. Predsjednik ove Boračke organizacije Duško Mitrić je tom prilikom istakao da su svi planirani programski zadaci za prošlu godinu u potpunosti realizovani.

Republika Srpska 15.02.2019 | 18:09
Srbački borci bez problema?!
„U centru pažnje bilo je obilježavanje godišnjice osnivanja Prve srbačke lake pješadijske brigade i stradanja Srpčana na vozućkom ratištu“, kazao je Mitrić. On je dodao da je vodjena briga o spomen obilježjima i odavanju pošte poginulim borcima, a posebno je značajno to što je štampana i knjiga o dešavanjima i stradanju srbačkih boraca na Vozući, što je urađeno u saradnji sa Centrom za istraživanje ratnih zločina nad Srbima Republike Srpske.

Zanimljivo je da nije bilo rasprave o eventualnim problemima demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, pa se stekao utisak da poteškoća boračkih kategorija u ovoj opštini i nema. Najavljeni su izbori unutar boračke organizaciji, koji su prošle godine odgodjeni zbog opštih izbora u Bosni i Hercegovini. Mitrić je izrazio nadu da će izbori, koji će trajati do 10. maja, dati kvaliteno rukovodstvo, koje će se zalagati za boračka prava i ostvariti boračko jedinstvo koje je bilo i do sada.

Prisustvujući skupštini boraca, načelnik opštine Mlađan Dragosavljević je saopštio da su izdvajanja iz budžeta za Boračku organizaciju povećana 4 odsto i da će iznositi 52.000 KM i dodao da će se za zadovoljavanje potreba boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca izdvojiti 80.000 KM, što je za 30 hiljada KM više nego prošle godine.

Predstavnici Boračke organizacije i opštinske vlasti, povodom Dana borca, prisustvovali su parastosu u Spomen sobi poginulih boraca i položili cvijeće i zapalili svijeće.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Direkt

15.02.2019 18:12

Blago se njima, kod njih tece med i mlijeko ili neko iz rukovodstva pred kraj svog mandata uljepsava sliku kako bi napustio funkciju u najboljem sjecanju i svjetlu. Zato kad dodje novo rukovodstvo, ako ne bude iz iste grupe ljudi, bice predstavljena realna ili realnija slika stanja, a i bez toga je vidljivo da nije sjajna, nego cak samo malo iznad vode.

ODGOVORITE
Name

borac 2

16.02.2019 01:28

ma stanje odlično više izdvoje za pedeset fudbalera nego za sve borce u Srpcu.

Name

BOBA

16.02.2019 12:03

DA LI MISLE NA OVIH DESET .ZNAJU LI ONI KO SU BORCI I KOLIKO IH IMA.NIJE VALJDA DA SU ZADOVOLJNI SAMO OVI KOJI SU BLISKI VLASTI.PRAVO SMO IZNENAĐENI.

ODGOVORITE