Богдан са српском тробојком на патикама на Ол-стару!

Богдан Богдановић ће у ноћи између петка и суботе играти на мечу Звезда у успону у НБА.  Богдан обува црвено, плаво и бело! Репрезентативац Србије другу годину заредом ће наступити у мечу "Звезда у успону" НБА лиге.  Богдан до ол-стара на српским крилима! Како вам се допада?

Кошарка 15.02.2019 | 21:20
Богдан са српском тробојком на патикама на Ол-стару!
Том приликом, кошаркаш Сакрамента ће играти за Тим света против Америчких звезда и носити специјалне патике на којима ће бити исрцтана крила у бојама српске заставе, кад се гледа од врха патика ка назад.

Богдановић ће на Ол-стар викенду бити један од двојице српских кошаркаша пошто ће кошаркаш Денвера Никола Јокић играти за Тим Адетокумбо против Тима Џејмс.

Богдановић је уочи сусрета поручио да му је част што ће играти на оваквом сусрету.

"Осећај је заиста леп. Сјајно је бити део овог младог тима. Мислим да нам то пре свега даје мотив да једног дана заиграмо и на оној правој, великој Ол-стар утакмици", рекао је Богдановић.

Бивши кошаркаш партизана је похвалио и таленте из Европе.

"Мислим да имамо сјајне таленте. То што насм има оволико у НБА само показује колико је квалитетна европска кошарка".

Он је рекао да ће на утакмици Звезда у успону сви уживати.

"Не осећам притисак, сви смо се спремали за ово. И ја сам имао две повреде прошле године, али гледаш само да се што пре опоравиш и почнеш да играш. Мораш да се увек трудиш да одиграш најбоље. Мислим да ће овај меч бити добра забава за све. Дошли смо да уживамо и да уједно покажемо колико можемо", закључио је српски кошаркаш.



Педесет одсто!

Двојица од четворице актуелних НБА играча из Србије наступиће од петка до недеље на Ол стар викенду у Шарлоту. Никола Јокић први пут ће бити учесник главне утакмице, у ноћи између недеље и понедељка, а 24 сата раније гледаћемо га и у "Скиллс цхалленге", такмичењу у различитим кошаркашким вештинама које се одвија по "нокаут" систему.

Пре него што ступи на сцену популарни "Џокер", Богдан Богдановић ће у ноћи између петка и суботе, од 3.00 по средњеевропском времену, бранити МВП трофеј на утакмици "Звезда у успону".

Бек Сакрамента селектиран је у Тим света, састављен од дебитаната и играча у другој НБА сезони, у коме су још Лука Дончић, Бен Симонс, Лаури Марканен, Диандре Ејтон, Оу Џи Ануноби, Џеди Осман, Шај Гилџус Александер, Родионс Куруцс и Џош Окоги.

Њихов тренер биће Дирк Новицки, а Тим САД (тренер Кајри Ирвинг) чиниће Богданови саиграчи Диарон Фокс и Марвин Бегли, затим Донован Мичел, Кајл Кузма, Џејсон Тејтум, Џон Колинс, Џерен Џексон, Тре Јанг, Џерет Ален и Кевин Нокс.

Богдановић је пре годину дана у Лос Анђелесу дао 26 поена, од тога седам тројки и био проглашен за играча утакмице коју је Свет добио резултатом 155:124.

Репрезентативац Србије те вечери је толико добро шутирао, да га је коментатор утакмице на НБА ТВ упоредио са "бацачем пламена".

Пошто у предстојећи меч улази са већим реномеом него што га је имао 2018, Богдану је посебну пажњу поклонила и компанија "Најк", чију опрему носи већ годинама.

Модел произведен под брендом аса Оклахоме Пола Џорџа, "ПГ 2.5", за ову прилику је дизајниран тако да покаже где су Богданови корени. Прекривене су орловим крилима у бојама српске заставе, црвеној, плавој и белој, уз неизоставни број осам на петама...

Србија поставља стандарде. Са Николом Јокићем у тиму Јаниса Адетокунба у централној манифестацији иБогданом Богдановићем у судару рукија и софмора српска школа кошарке учврстиће се на првом месту листе земаља са највише представника на НБА ол-стар мечевима. Одлична промоција Србије на великој позорници, свестан је тога и Богдановић, па ће у Шарлоту на паркет истрчати у посебно дизајнираним патикама.

Његове Најки патике “редефинисала” је дизајнерска кућа СWитхАДот, која “црта” и обућу асова какви суКристијано Роналдо, Серхио Рамос, Хенрих Мхитарјан, Перо Антић или наша Андреа Лекић, па су оне сада украђена орловским крилима у бојама српске заставе. На унутрашњој страни и слова ББ и “осмица” која га је прославила у кошарком свету.

Кажу у компанији СWитхАДот да су на украшавање Богданових патика утрошили 50 радних сати. И види се.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар