Јохансон прекинуо рад са Филипом због Гофана?

Белгијанци спекулишу. . .  Пре два дана, Томас Јохансон је објавио, да су он и Филип Крајиновић прекинули сарадњу. У Белгији верују да је могућ разлог за то, Давид Гофан.

Тенис 21.02.2019 | 21:10
Јохансон прекинуо рад са Филипом због Гофана?
Јохансон, који је са нашим тенисером почео сарадњу јесенас, после свега неколико месеци је напустио камп Крајиновића о којем има лепо мишљење.

Јохансон је, не тако давно, на Аустралијан Опену, похвално причао о тенисеру из Србије рекавши како имају озбиљне планове и како зна тачно шта треба да ураде да би Филип ушао у Топ 20.

Међутим, непуне три недеље после Мелбурна на којем је Крајиновић стигао до трећег кола, Швеђанин је објавио како су он и Крајиновић одлучили да не наставе сарадњу.

То је био повод за спекулације, нарочито у Белгији где тврде да би Јохансон могао ускоро да постане тренер 21. тенисера света, Давида Гофана.

Давид је после пет година заједничког рада, решио да се захвали Тјерију ван Климпуту и потражи другог стручњака.

"Спреман сам да инвестирам у тренера који би ми дао пуну слободу. Нисам у журби, надам се да ћу направити прави избор. Немам тренутно идеју ко би то могао бити, надам се да ће бити неко искусан ко зна како да се носи са неким ко је био у Топ 10", рекао је пре неколико дана Гофан.

Белгијски медији су контактирали његов камп са питањем да ли ће Јохансон бити његов нови тренер.

"Свакако ћемо испитати и ту могућност, али можемо да потврдимо да га још нисмо контактирали", рекли су из Гофановог тима.

Белгијски тенисер и последњи шведски Гренд слем шампион су радили у периоду од фебруара до новембра 2016. и у Бриселу верују да није немогуће да опет буду заједно, што може да објасни и изненадан одлазак Јохансона из Крајиновићевог тима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар