Johanson prekinuo rad sa Filipom zbog Gofana?

Belgijanci spekulišu. . .  Pre dva dana, Tomas Johanson je objavio, da su on i Filip Krajinović prekinuli saradnju. U Belgiji veruju da je moguć razlog za to, David Gofan.

Tenis 21.02.2019 | 21:10
Johanson prekinuo rad sa Filipom zbog Gofana?
Johanson, koji je sa našim teniserom počeo saradnju jesenas, posle svega nekoliko meseci je napustio kamp Krajinovića o kojem ima lepo mišljenje.

Johanson je, ne tako davno, na Australijan Openu, pohvalno pričao o teniseru iz Srbije rekavši kako imaju ozbiljne planove i kako zna tačno šta treba da urade da bi Filip ušao u Top 20.

Međutim, nepune tri nedelje posle Melburna na kojem je Krajinović stigao do trećeg kola, Šveđanin je objavio kako su on i Krajinović odlučili da ne nastave saradnju.

To je bio povod za spekulacije, naročito u Belgiji gde tvrde da bi Johanson mogao uskoro da postane trener 21. tenisera sveta, Davida Gofana.

David je posle pet godina zajedničkog rada, rešio da se zahvali Tjeriju van Klimputu i potraži drugog stručnjaka.

"Spreman sam da investiram u trenera koji bi mi dao punu slobodu. Nisam u žurbi, nadam se da ću napraviti pravi izbor. Nemam trenutno ideju ko bi to mogao biti, nadam se da će biti neko iskusan ko zna kako da se nosi sa nekim ko je bio u Top 10", rekao je pre nekoliko dana Gofan.

Belgijski mediji su kontaktirali njegov kamp sa pitanjem da li će Johanson biti njegov novi trener.

"Svakako ćemo ispitati i tu mogućnost, ali možemo da potvrdimo da ga još nismo kontaktirali", rekli su iz Gofanovog tima.

Belgijski teniser i poslednji švedski Grend slem šampion su radili u periodu od februara do novembra 2016. i u Briselu veruju da nije nemoguće da opet budu zajedno, što može da objasni i iznenadan odlazak Johansona iz Krajinovićevog tima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar