Хенес: Клоп умало није постао тренер Бајерна!

Председник Бајерна, Ули Хенес, је изјавио како је менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, могао раније да постане тренер клуба са "Алијанц арене".  Колико би историја била другачија? Клоп је имао договор са Бајерном! Председник Бајерна, Ули Хенес, уочи меча са Ливерпулом открио да је Јирген Клоп био једном ногом међу Баварцима!

Фудбал 17.02.2019 | 22:25
Хенес: Клоп умало није постао тренер Бајерна!
Хенес је рекао како изузетно поштује бившег тренера Борусије Дортмунд, а Клоп ће ускоро имати прилике да се врати у Минхен где са Ливерпулом игра меч осмине финала Лиге шампиона.

Први човек Бајерна је открио како је Клоп пре 11 година био у кругу кандидата за позицију менаџера "баварског цара".

"Лично имам изузетно лепо мишљење о Јиргену Клопу. Пре много година смо практично већ били договорили да сарађујемо, али је испало тако да смо на крају одлучили да тренер ипак буде Јирген Клинсман. Изузетно ценим све што сада Јирген ради, биће ово тежак меч за оба клуба. Надам се да ћемо на крају изаћи као победници", рекао је Хенес.

Клоп је после тога преузео "милионере" из Дортмунда са којим је прекинуо доминацију Бајерна освојивши две тируле у Бундслиги. Потом је стигао на "Енфилд" у јесен 2015.

Садашњи менаџер Ливерпула је "запао за око" челницима Бајерна још док је радио као тренер Мајнца, којег је успео да уведе у елитно друштво 2004. године.

Да је уместо једног "не" остало већ договорено "да", колико би историја фудбала у последњих 10 година била другачија? Председник Бајерна Ули Хенес, уочи утакмице Лиге шампиона са Ливерпулом, открио је да јеЈирген Клоп својевремео био готово сео на клупу баварског великана.

Била је то 2008. година и Бајерн је тражио новог тренера. Први пик је био Јирген Клоп, млади стручњак који је предводио Мајнц. 

"Имам веома високо мишљење о Јиргену Клопу. Пре неколико година били смо се договорили о сарадњи, али смо на крају узели Јиргена Клинсмана", испричао је Хенес немачким медијима.

Клоп је после тог погаженог договора отишао у Борусију Дортмунд и направио чудо са посрнулим великаном. Створио је тим који је играо суператрактивни или како га он зове "хеви метал" фудбал, освојио је две титуле првака Немачке и дошао до финала Лиге шампиона. И изгубио га од Бајерна.

Али, на клупи Бавараца одавно није био Јирген Клинсман, који је после само једне сезоне завршио мисију у Бајерну.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар