Henes: Klop umalo nije postao trener Bajerna!

Predsednik Bajerna, Uli Henes, je izjavio kako je menadžer Liverpula, Jirgen Klop, mogao ranije da postane trener kluba sa "Alijanc arene".  Koliko bi istorija bila drugačija? Klop je imao dogovor sa Bajernom! Predsednik Bajerna, Uli Henes, uoči meča sa Liverpulom otkrio da je Jirgen Klop bio jednom nogom među Bavarcima!

Fudbal 17.02.2019 | 22:25
Henes: Klop umalo nije postao trener Bajerna!
Henes je rekao kako izuzetno poštuje bivšeg trenera Borusije Dortmund, a Klop će uskoro imati prilike da se vrati u Minhen gde sa Liverpulom igra meč osmine finala Lige šampiona.

Prvi čovek Bajerna je otkrio kako je Klop pre 11 godina bio u krugu kandidata za poziciju menadžera "bavarskog cara".

"Lično imam izuzetno lepo mišljenje o Jirgenu Klopu. Pre mnogo godina smo praktično već bili dogovorili da sarađujemo, ali je ispalo tako da smo na kraju odlučili da trener ipak bude Jirgen Klinsman. Izuzetno cenim sve što sada Jirgen radi, biće ovo težak meč za oba kluba. Nadam se da ćemo na kraju izaći kao pobednici", rekao je Henes.

Klop je posle toga preuzeo "milionere" iz Dortmunda sa kojim je prekinuo dominaciju Bajerna osvojivši dve tirule u Bundsligi. Potom je stigao na "Enfild" u jesen 2015.

Sadašnji menadžer Liverpula je "zapao za oko" čelnicima Bajerna još dok je radio kao trener Majnca, kojeg je uspeo da uvede u elitno društvo 2004. godine.

Da je umesto jednog "ne" ostalo već dogovoreno "da", koliko bi istorija fudbala u poslednjih 10 godina bila drugačija? Predsednik Bajerna Uli Henes, uoči utakmice Lige šampiona sa Liverpulom, otkrio je da jeJirgen Klop svojevremeo bio gotovo seo na klupu bavarskog velikana.

Bila je to 2008. godina i Bajern je tražio novog trenera. Prvi pik je bio Jirgen Klop, mladi stručnjak koji je predvodio Majnc. 

"Imam veoma visoko mišljenje o Jirgenu Klopu. Pre nekoliko godina bili smo se dogovorili o saradnji, ali smo na kraju uzeli Jirgena Klinsmana", ispričao je Henes nemačkim medijima.

Klop je posle tog pogaženog dogovora otišao u Borusiju Dortmund i napravio čudo sa posrnulim velikanom. Stvorio je tim koji je igrao superatraktivni ili kako ga on zove "hevi metal" fudbal, osvojio je dve titule prvaka Nemačke i došao do finala Lige šampiona. I izgubio ga od Bajerna.

Ali, na klupi Bavaraca odavno nije bio Jirgen Klinsman, koji je posle samo jedne sezone završio misiju u Bajernu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar