УЕФА: Лука - "српски Фалкао" који подсјећа на Герда Милера!

Званични сајт Европске фудбалске уније (УЕФА) направио је извештај о српском нападачу Луки Јовићу, којег је поприлично нахвалио.

Фудбал 20.02.2019 | 23:00
УЕФА: Лука - "српски Фалкао" који подсјећа на Герда Милера!
УЕФА је, путем својих скаута, представила најбољег стрелца Бундеслиге (14 голова на 19 утакмица) и најбољег играча Ајнтрахта из Франкфурта.

"Он је 'српски Фалкао' који подсећа на Герда Милера. Упознајте нападача Ајнтрахта из Франкфурта Луку Јовића", наводи се на сајту УЕФА, где се Лука упоређује се легендарним Немцем Гердом Милером.

Ко је он?

Јовић је нападач Ајнтрахта који "разбија" у Бундеслиги и Лиги Европе. Моћни "предатор" у шеснаестерцу који је подједнако добар у свим врстама завршнице и присебности испред гола.

Зашто је толико добар?

Оно што запада за око је његова природна способност испред противничког гола. Подједнако је добар и сам у нападу, као и са партнером. Добар је у контранападима, јак је физички и ретко се повређује.

Због чега је у центру пажње?

Нико није постигао више голова од њега у Бундеслиги, а на другом месту листе стрелаца је у Лиги Европе. У октобру је постао најмлађи играч у историји Бундеслиге који је постигао пет голова на једном мечу.

Одакле долази?

Син је бившег професионалног фудбалера (Милана, дефанзивца). Јовић је поникао у Црвеној звезди, са 18 година се преселио из Београда у Лисабон, да би наредног лета прешао на позајмницу у Франкфурт.

Када је имао деби?

Јовић је дебитовао за Звезду маја 2014. са само 16 година и 156 дана, када је постигао изједначујући гол против Војводине и претекао Дејана Станковића као најмлађег стрелца у историји клуба.

Колико може у каријери?

Ајнтрахт је потврдио да ће откупити Јовићев уговор, а они су са њим одлична комбинација. Јовић има велику конкуренцију у уласку у прву поставу репрезентације Србије, а постоји шанса да 2019. заигра за У21 тим своје земље. Он је, у квалификацијама, био најбољи стрелац Србије са седам голова.

Шта кажу о Луки?

"Никада нисам видео 20-годишњака са његовим квалитетом. Поседује квалитете (Тонија) Јебое и Ча (Бум-куна), као и физичку спрему Герда Милера. Агилан је, као муња у транзицији и може да постиже голове свим деловима тела", рекао је Карл-Хајнц Корбел,познати бивши немачки фудбалер.

"Он има фудбал у генима. Даје голове десном ногом, левом ногом и главом. Има добру технику и јак шут са обе ноге. Има све што је нападају потребно", рекао је познати фудбалер Кевин-Принс Боатенг.

А, шта каже Лука?

"Фудбал ми је све откад сам био дете. Проводио сам сваки дан на терену и, може се рећи, исплатило ми се. Када помислим да ћу морати да се пензионишем за око десет година... То ме плаши. Фудбал ми је све. Сви млади играчи се угледају на Месија и Роналда. Ја волим Ибрахимовића, али ми је идол Фалкао", казао је Јовић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар