UEFA: Luka - "srpski Falkao" koji podsjeća na Gerda Milera!

Zvanični sajt Evropske fudbalske unije (UEFA) napravio je izveštaj o srpskom napadaču Luki Joviću, kojeg je poprilično nahvalio.

Fudbal 20.02.2019 | 23:00
UEFA: Luka - "srpski Falkao" koji podsjeća na Gerda Milera!
UEFA je, putem svojih skauta, predstavila najboljeg strelca Bundeslige (14 golova na 19 utakmica) i najboljeg igrača Ajntrahta iz Frankfurta.

"On je 'srpski Falkao' koji podseća na Gerda Milera. Upoznajte napadača Ajntrahta iz Frankfurta Luku Jovića", navodi se na sajtu UEFA, gde se Luka upoređuje se legendarnim Nemcem Gerdom Milerom.

Ko je on?

Jović je napadač Ajntrahta koji "razbija" u Bundesligi i Ligi Evrope. Moćni "predator" u šesnaestercu koji je podjednako dobar u svim vrstama završnice i prisebnosti ispred gola.

Zašto je toliko dobar?

Ono što zapada za oko je njegova prirodna sposobnost ispred protivničkog gola. Podjednako je dobar i sam u napadu, kao i sa partnerom. Dobar je u kontranapadima, jak je fizički i retko se povređuje.

Zbog čega je u centru pažnje?

Niko nije postigao više golova od njega u Bundesligi, a na drugom mestu liste strelaca je u Ligi Evrope. U oktobru je postao najmlađi igrač u istoriji Bundeslige koji je postigao pet golova na jednom meču.

Odakle dolazi?

Sin je bivšeg profesionalnog fudbalera (Milana, defanzivca). Jović je ponikao u Crvenoj zvezdi, sa 18 godina se preselio iz Beograda u Lisabon, da bi narednog leta prešao na pozajmnicu u Frankfurt.

Kada je imao debi?

Jović je debitovao za Zvezdu maja 2014. sa samo 16 godina i 156 dana, kada je postigao izjednačujući gol protiv Vojvodine i pretekao Dejana Stankovića kao najmlađeg strelca u istoriji kluba.

Koliko može u karijeri?

Ajntraht je potvrdio da će otkupiti Jovićev ugovor, a oni su sa njim odlična kombinacija. Jović ima veliku konkurenciju u ulasku u prvu postavu reprezentacije Srbije, a postoji šansa da 2019. zaigra za U21 tim svoje zemlje. On je, u kvalifikacijama, bio najbolji strelac Srbije sa sedam golova.

Šta kažu o Luki?

"Nikada nisam video 20-godišnjaka sa njegovim kvalitetom. Poseduje kvalitete (Tonija) Jeboe i Ča (Bum-kuna), kao i fizičku spremu Gerda Milera. Agilan je, kao munja u tranziciji i može da postiže golove svim delovima tela", rekao je Karl-Hajnc Korbel,poznati bivši nemački fudbaler.

"On ima fudbal u genima. Daje golove desnom nogom, levom nogom i glavom. Ima dobru tehniku i jak šut sa obe noge. Ima sve što je napadaju potrebno", rekao je poznati fudbaler Kevin-Prins Boateng.

A, šta kaže Luka?

"Fudbal mi je sve otkad sam bio dete. Provodio sam svaki dan na terenu i, može se reći, isplatilo mi se. Kada pomislim da ću morati da se penzionišem za oko deset godina... To me plaši. Fudbal mi je sve. Svi mladi igrači se ugledaju na Mesija i Ronalda. Ja volim Ibrahimovića, ali mi je idol Falkao", kazao je Jović.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar