Нова искуства о обнови Српске

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се данас са делегацијом Парламента Републике Киргистан, који бораве у вишедневној студијској посјети Републици Српској и БиХ.

Република Српска 14.02.2019 | 16:35
Нова искуства о обнови Српске
„Веома интересантан састанак током којег су уважени посланици из Киргистана показали велико занимање за наше програмске принципе и израде политика. Искористио сам прилику да народним посланицима пренесем наша искуства при креирању Програма обнове Републике Српске, како смо дошли до кључних мјера које смо представили грађанима и како смо се односили према важним стварима за свакодневни живот грађана“, рекао је Бореновић.

Посланик Наталија Никитенко у име делегације изразила је захвалност предсједнику Бореновићу што је са гостима из Киргистана подијелио искуства ПДП-а из домена израде квалитетних политика које су одговорне према грађанима, те додала:

„Сигурна сам да све што смо од господина Бореновића чули на тему развоја политика можемо примијенити и у нашим странкама и држави. Драго нам је што смо имали прилику разговарати са амбициозним, младим и чврстим лидером са којим ова држава има сигурну будућност. Лидер попут њега може дати огроман допринос развоју парламентарне демократије и државе“, закључила је Никитенко.

У делегацији Републике Киргистан налазе се представници пет од шест парламентарних странака.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар