Надал: И финале Дејвис купа и ОИ 2020. године, али...

Шпанац намерава да предстваља своју земљу на два велика такмичења!

Тенис 17.02.2019 | 11:30
Надал: И финале Дејвис купа и ОИ 2020. године, али...
Рафаел Надал прави планове за будућност.

Шпанија није учествовала у квалификацијама новог Дејвис купа, јер је као прошлогодишњи полуфиналиста тог такмичења директно обезбедила пласман на финални турнир, који ће се од 18. до 24. новембра играти у Мадриду.

За разлику од њих селекције његових највећих ривала, Србија и Швајцарска, играле су квалификације, али без помоћи Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

Србија је, упркос изостанку Новака Ђоковића, успела да победи Узбекистан (3:2) у Ташкенту и избори наступ на финалу у новембру, на којем ће наступати 18 репрезентација, док Швајцарска није. Без помоћи Федерера, код куће су претрпели пораз од Русије (3:1).

Селектор српског тима Ненад Зимоњић нада се да ће на финалном турниру моћи да рачуна на помоћ Ђоковића, а и Надал очекује да ће бити перјаница Шпаније.

"До тог такмичења има девет месеци и тешко је предвидети шта ће се догодити до тада. Волео бих да наступам у Мадриду", поручио је Шпанац.

"Не знам ко ће играти у новембру од најбољих тенисера. Тешко је планирати ствари толико далеко. Сви правимо календаре, а онда је понекад немогуће уврстити неке догађаје у њих накнадно", навео је Надал.

"Искрено, волео сам стари формат Дејвис купа, али он није одговарао новим временима. Најбољи на свету се обично нису такмичили, што је било лоше. Због тога је одлучено да се ствари промене, али ће време показати да ли је то добро или не", напоменуо је тренутно други тенисер планете.

Он прави планове и за наредну сезону, односно највеће такмичење које ће бити одржано - Олимпијске игре у Токију 2020.

"То је догађај који ће бити организован тек за годину и по дана. Не знам шта ће се догодити до тада, али мој план је да се такмичим у Токију", опрезан је Надал, који је због проблема са коленом морао да откаже наступ на Олимпијским играма 2012. у Лондону.

"Знам да ће Игре у Токију бити спектакуларне и потрудићу се максимално да будем тамо. Уживао сам на такмичењима у Пекингу 2008. и Рио де Жанеиру 2016. године", навео је Шпанац.

Он је у Пекингу освојио златну медаљу у синглу, док се у Рију окитио најсјајним одличјем у конкуренцији дублова заједно са Марком Лопезом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар