Nadal: I finale Dejvis kupa i OI 2020. godine, ali...

Španac namerava da predstvalja svoju zemlju na dva velika takmičenja!

Tenis 17.02.2019 | 11:30
Nadal: I finale Dejvis kupa i OI 2020. godine, ali...
Rafael Nadal pravi planove za budućnost.

Španija nije učestvovala u kvalifikacijama novog Dejvis kupa, jer je kao prošlogodišnji polufinalista tog takmičenja direktno obezbedila plasman na finalni turnir, koji će se od 18. do 24. novembra igrati u Madridu.

Za razliku od njih selekcije njegovih najvećih rivala, Srbija i Švajcarska, igrale su kvalifikacije, ali bez pomoći Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Srbija je, uprkos izostanku Novaka Đokovića, uspela da pobedi Uzbekistan (3:2) u Taškentu i izbori nastup na finalu u novembru, na kojem će nastupati 18 reprezentacija, dok Švajcarska nije. Bez pomoći Federera, kod kuće su pretrpeli poraz od Rusije (3:1).

Selektor srpskog tima Nenad Zimonjić nada se da će na finalnom turniru moći da računa na pomoć Đokovića, a i Nadal očekuje da će biti perjanica Španije.

"Do tog takmičenja ima devet meseci i teško je predvideti šta će se dogoditi do tada. Voleo bih da nastupam u Madridu", poručio je Španac.

"Ne znam ko će igrati u novembru od najboljih tenisera. Teško je planirati stvari toliko daleko. Svi pravimo kalendare, a onda je ponekad nemoguće uvrstiti neke događaje u njih naknadno", naveo je Nadal.

"Iskreno, voleo sam stari format Dejvis kupa, ali on nije odgovarao novim vremenima. Najbolji na svetu se obično nisu takmičili, što je bilo loše. Zbog toga je odlučeno da se stvari promene, ali će vreme pokazati da li je to dobro ili ne", napomenuo je trenutno drugi teniser planete.

On pravi planove i za narednu sezonu, odnosno najveće takmičenje koje će biti održano - Olimpijske igre u Tokiju 2020.

"To je događaj koji će biti organizovan tek za godinu i po dana. Ne znam šta će se dogoditi do tada, ali moj plan je da se takmičim u Tokiju", oprezan je Nadal, koji je zbog problema sa kolenom morao da otkaže nastup na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

"Znam da će Igre u Tokiju biti spektakularne i potrudiću se maksimalno da budem tamo. Uživao sam na takmičenjima u Pekingu 2008. i Rio de Žaneiru 2016. godine", naveo je Španac.

On je u Pekingu osvojio zlatnu medalju u singlu, dok se u Riju okitio najsjajnim odličjem u konkurenciji dublova zajedno sa Markom Lopezom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar