Ево шта ће Кими морати да вози ове године...!

Легендарни Финац и колега из Ф1 тима Антионио Ђовинаци добили су посебне "алфе"!

Остали спортови 17.02.2019 | 08:30
Ево шта ће Кими морати да вози ове године...!
Возачи Алфа Ромео Рејсинг Ф1 тима, Кими Раиконен и Антонио Ђовинаци опробали су на Алфиној тестној стази Балоко за воланима "квардрифољо" (Qуадрифоглио) модела.

Светски шампион из 2007. добио је да вози "алфу ромео стелвио квадрифољо", а млади Италијан "ђулију квадрифољо". Оба модела су опремљена 2,9-литарским В6 Би-Турбо бензинцима, који су развијени у сарадњи са Фераријем. Овај мотор испоручује 510 коњских снага уз обртни момент 600 Нм.

Мотор је упарен и са осмостепеним аутоматским мењачем са посебним подешавањем које омогућава мењање брзина за свега 150 милисекунди у режиму "Раце". Захваљујући тим карактеристикама, до 100 км/х им треба 3,8 секунди, а највећа брзина је 283 км/х.

Напредна технолошка својства, укључују 4-режимски селектор "Алфа ДНА Про" са поменутим режимом "Раце", диференцијалом за управљање обртним моментом, прилагодљивим вешањем посебно подешеним за овај модел, систем деактивирања цилиндра ради максималне уштеде горива и карбонско-керамички кочиони систем Брембо.

У кабини возила влада потпуни спортски дух захваљујући ултра-лаким карбонским, тркачким седиштима "Спарцо" која су направљена да буду најлакша у сегменту, али и да гарантују удобност на дугим путовањима. Информативно-забавни систем "Алфа Цоннецт 3Д Нав" се контролише преко централно постављеног екрана од 8,8 инча, а подржава "Аппле Цар Плаy" и "Андроид Ауто" апликације.

Занимљиво да су оба модела својевремено била најбржи модели у својим категоријама на Нирбургрингу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар