Бијељинка хит лице у Њемачкој

Мерсиха Хусагић из Бијељине игра главну улогу у популарној серији “Соко Мунцхен”, коју сваког понедјељка на ЗДФ-у гледа неколико милиона људи. Она је деведестих као дјевојчица избјегла с родитељима из Бијељине, а судбина глумице из Семберије као у филмском сценарију одвела ју је од избјегличког кампа до свјетала рефлектора.

Забава 14.02.2019 | 14:48
Бијељинка хит лице у Њемачкој
- У серији "Соко Мунцхен" играм инспекторицу Тересу Швајгер. То је моја прва велика главна улога. Играла сам у много серија и филмова, углавном трагичне улоге, и ова сад ми се свиђа, јер показује позитивну и јаку личност - говори Хусагић за "Аваз".

Препознају ли Вас људи на улици? - Већ 15 година снимам и до сада ме нико није препознао на улици. Али, од ове године, од како се "Соко" приказује, много се тога промијенило. Често дајем интервјуе, добијам поштом жеље за аутограм, чак су ми писали из Хрватске, да гледају серију, а на улици ме често питају одакле ме знају. Мени је то увијек мало незгодно, јер сам повучена, али не бјежим од тога, морам бити спремна на отворене разговоре и причу с народом и то ме радује.

Глумили сте и у филму "Дие версцхwундене Фамилие".

- Тако је. Снимање није било много тешко, била је то мања улога. Али, на крају крајева, требамо и мале улоге, као и велике.

У серији "Таторт-Мунстер" морали сте научити плесати.

- Могу рећи да ми се "Таторт-Мунстер" чини релативно актуелним, јер се често понавља на телевизији. "Таторт" је веома популарна серија у Њемачкој. А у тој епизоди сам имала једну од главних улога и морала сам научити шпански плес. Није било лако, али супер је кад уз улогу нешто ново научим.



Волите ли више серију или филм?

- И једно и друго има своју љепоту. У серијама се човјек саживи с улогом. Кад год снимам, скоро цијелу годину, почињем и да размишљам као мој карактер. Филмови имају своју дубину и можеш испричати неку округлу причу, са почетком и крајем.

О Вашем животу писао је и њемачки "Билд"?

- Да, писао је "Билд", али и многе друге њемачке новине. Њима је интересантна прича о глумици која је дошла као избјеглица из Босне. Поготово данас, како народ опет бјежи, и многи траже помоћ у Њемачкој, мислим да је важно причати отворено о таквим темама.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Директ

14.02.2019 14:25

Хоце ли бити та серија умјесто турских које не региструјем јос од прије 10-ак година када су се прве појавиле. Само сам Сулејмана Велицанственог гледао и то само неколико цитавих епизода и Еминину серију такодје неколико епизода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца Добој

16.02.2019 20:36

Свака част љепотице! Од сутра обавезно гледам Соко <3

ОДГОВОРИТЕ