Покетино о нереалној перцепцији навијача...

Од нас не очекују само победу, већ да играмо као Кројфова Барселона! "Моји играчи су хероји, без обзира на то шта се догоди, они заслужују максималане заслуге и много похвала. Оно што раде у овој сезони је невероватно", поручује Аргентинац.

Фудбал 14.02.2019 | 16:45
Покетино о нереалној перцепцији навијача...
Све је могло да се очекује на Вемблију, али тешко да је неко веровао да Тотенхем онако може да размонтира Борусију из Дортмунда. Певци су победом од 3:0 направили огроман корак ка пласману у четвртфинале Лиге шампиона, па ће Милионерима бити изузетно тешко да угрозе ту предност противника.

Тренер Тотенхема Маурисио Покетино већ неко време не може да рачуна на двојицу најбољих фудбалера Харија Кејна и Деле Алија, али са својим тимом успева да оствари велике резултате.

"То је добро, јер људи када гледају Тотенхем не очекују само да победи, већ желе да игра као Кројфова Барселона или Сакијев Милан. То је веома добро, али некад нас људи потцењују. Играмо много боље од људи који праве процене, али се не можете борити са њиховом перцепцијом. Задовољан сам околностима које имамо. Многе ствари се дешавају, али се тим бори и долази до резултата. Осећам се поносно због тога. Моји играчи су хероји без обзира на то шта се догоди, они заслужују максималане заслуге и много похвала. Оно што раде у овој сезони је невероватно", рекао је Покетино.

Лондонски тим је превагу направио у другом полувремену.

"Прво полувреме је било веома тешко. Ниједног тренутка нисмо губили самопоуздање. Након што смо исправили неке проблеме из првог полувремена, уз мало среће, после после постигнутог гола дошли смо до огромног самопоуздања што нам је помогло да будемо много бољи. Ово је била велика победа и играчи имају највеће заслуге за то, јер су били фантастични".

Ипак, против тима као што је Борусија ниједна убедљива предност не гарантује сигуран пролазак у наредну фазу таткмичења.

"Резултат од 3:0 је веома добар, али када је са друге стране Борусија, увек морате да имате огроман респект. Морамо да одемо у Дортмунд и размишљамо само о победи. Наравно, сада само срећнијер имамо добар резултат, али још увек имамо много тога да урадимо", закључио је Покетино.

Реванш у Дортмунду заказан је за 5. март од 21 час.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар