Тужан дан у Јунајтеду: Бекам и екипа му дугују све!

Легендарни тренер "црвених ђавола" преминуо је у четрвтак ујутро. Гери Невил, Дејвид Бекам и саиграчи опраштају се и истичу да му "дугују све".

Фудбал 14.02.2019 | 13:15
Тужан дан у Јунајтеду: Бекам и екипа му дугују све!
Крајем 20. и почетком 21. века, Алекс Фергусон учинио је Манчестер јунајтед поново великим. Тачније - већим него икад. 

На том путу, имао је помоћ једног човека који није седео крај њега, нити био члан његовог стручног штаба, али је његово име ипак неизбежно у осврту на последња два Јунајтедова пехара шампиона Европе, као и на чак домаћих 13 титула. У свему томе његови ученици имали су важну, неретко и најважнију улогу.

Ерик Харисон, бивши тренер у омладинској школи Јунајтеда који је окупио и школовао чувену "Класу 1992", преминуо је у четвртак ујутро у 82. години.

Стручњак под чијим су вођством "избачени" Дејвид Бекам, Пол Сколс, Гари Невил, Рајан Гигс, Фил Невил и Ники Бат, чланови генерације који су усправили и учврстили Јунајтед на врху, умро је после вишегодишње борбе са болешћу, у којој је имао подршку својих некадашњих ђака.

Бекам, Сколс и саиграчи одлазили су му у посете и бринули о њему и у најтежим данима, показавши на тај начин колико су му захвални за све што је урадио за њих пре него што су ушли у први тим и под вођством Алекса Фергусона почели да пишу историју Манчестер јунајтеда, али и енглеског и европског фудбала.

"Изгубили смо свог ментора, свог тренера и човека који нас је направио. Научио нас је како да играмо, како да се никад не предамо. Показао нам је колико је важно да победимо у свим личним биткама и шта је потребно да играте за Манчестер јунајтед. Ериче, дугујемо ти све!", написао је чувени капитен Јунајтеда, Гари Невил.

Истим, тужним поводом огласио се и Дејвид Бекам, на свом Инстаграм профилу, поновивши Невилове речи, уз поруку:

"Увек нас је гледао и увек је био са нама, када год бисмо играли. И даље могу да чујем како ми говори 'НЕМА ВИШЕ ХОЛИВУДСКИХ ДОДАВАЊА!'. И даље могу да га видим како тренирам у 'Клиф' тренинг центру, а он нас гледа одозго са поносним осмехом и или са стиснутом песницом крај прозора, после чега сам знао да ће сваког минута да сиђе и да ме најучтивије замоли да престанем да шаљем таква додавања. Важније од свега, учинио је да схватимо како да радимо напорно, како да поштујемо једни друге - и то не само на терену. Нећемо заборавити животне лекције које си нам дао. Ериче, волимо те и дугујемо ти све. Гари, Фил, Рајан, Пол, Ники и Дејвид", написао је Бекам у опроштајној поруци учитељу.

Овим тужним поводом огласио се и Алекс Фергусон.

"Ериков допринос фудбалу био је невероватан. И то не само у Манчестер јуњтеду. Када сам дошао у клуб и постао менаџер, имао сам довољно среће да уз себе имам Ерика, као шефа омладинског погона. Неизбежно је видети какав је посао урадио, не само са 'Класом 92', већ и са свим младим играчима. Изградио је карактер и одлучност у тим младим фудбалерима и припремио их је за будућност", рекао је чувени сер Алекс.

"Он је био учитељ, показао је овим играчима пут и дао им шансу. Све то је урадио искључиво кроз сопствени напоран рад и жртвовање. Био је у стању да да такво образовање младим играчима и то га чини једним од највећим тренером нашег доба", додао је Фергусон.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар