Слика која изазива лептириће у стомаку навијача Милана...

Источни блок на ''кркачама'' Бразилца! Адријано Галијани каже да га садашњи офанзивци подсећају на тандем Кака – Шева, Шпанац Сусо обазрив. . .

Фудбал 16.02.2019 | 23:35
Слика која изазива лептириће у стомаку навијача Милана...
Чувене су то фотографије. Кака рашираних руку слави гол испод јужне трибине Сан Сира, а на кркачама носиАндреја Шевченка. Године су морале да прођу, ма читава деценија и кусур, да навијачи Милана виде сличан призор: како један шпиц из „источног блока“ скаче на рамена Бразилцу, а да су обојица толико добри да или диругује игром славног клуба или дају голове. Можда и једно и друго.

Сувише је рано за поређење, има и оних који ће казати да су непристојна, да се епохе не могу мерити, биће и стручњака који после једноцифреног броја утакмица новог тандема Росонера неће рећи ништа осим „добро је, може још боље“, али тифозима седмоструког првака Европе мало је довољно да падну у еуфорију. Поготово што некадшањи архитекта великог Милана, Адријано Галијани, уверава да га садашњи офанзивци подсећају на оне из прве половине 21. века, кад је клуб из града моде двапут освајао Лигу шампиона.

„Директор Леонардо је повукао два, брзо се показало, најбоља могућа потеза током зимске пијаце у целој Серији А. Ниједан други клуб није довео играче калибра Пјонтека и Пакете. По начину на који пуца, Пољак ме подсећа на Шеву, а уз то је јак, зна да се загради, издржи дуел. Недавно сам видео фотографију на којој носи на леђима Пакету док слави гол, истог часа сетио сам се како је Шева исто тако славио голове са Каком и надам се да је то добар предзнак. Делује ми да са њима двојицом можемо да се вратимо у Лигу шампиона“, сматра Галијани, од пре неколико седмица главни човек трећелигаша Монце, где поново другује са некадшањим пословним партнером из Милана, Силвиом Берлусконијем.

Занимљиво, обојица су плаћена по 35.000.000 евра, а ако овако наставе, могли би вишеструко да се исплате Росонерима. Пакета је по доласку из бразилског Фламенга на шест утакмица, у оба такмичења, дао један и намесито два гола, а новајлија из Ђенове, Пјонтек још учинковитији (четири поготка на исто толико мечева).

„Озбиљна појачања, могу доста доброг да нам донесу, међутим, морамо да будемо обазриви... Уверио сам се неколико пута да су многи кренули сјајно, одиграли квалитетно неколико месеци, а онда потонули. Такве углавном на почетку пореде са освајачима Златних лопти, а онда их критикују. Није то праведно према овим момцима, јер ако не одиграју према очекивањима наредне две утакмице суочиће се са критикама. Засад нам иде све како ваља, али кад и ако уђемо у кризу – уништиће их“, обазриво о новим клупским друговима говори Шпанац Сусо, можда и најконстантнији Росонеро ове сезоне.

У последње време Милан је стабилизовао форму, има само један једини пораз у последњих 11 кола, налази се у зони Лиге шампиона (испред Роме, Лација и Аталанте), у конкуренцији је за Куп Италије (у полуфиналу игра са Лациом), а највеће заслуге за такав резултат приписују се Ђенару Гатузу. Некадашњи везиста је извукао максимум из екипе, а захваљујући јануарским појачањиима могао би да се врати у елитни европски куп.

„Наш главни циљ је пласман у Лигу шампиона. Једино учешће у том такмичењу може да нас дигне у економском смислу до нивоа који би нам омогућио да уложимо додатна средства у спортски сектор. Неће бити драма, ако се то не деси ове сезоне, али у неком краткорочном плану, Милан мора да се врати у Лигу шампиона“, поручио је Паоло Скарони, нови председник клуба.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар