Slika koja izaziva leptiriće u stomaku navijača Milana...

Istočni blok na ''krkačama'' Brazilca! Adrijano Galijani kaže da ga sadašnji ofanzivci podsećaju na tandem Kaka – Ševa, Španac Suso obazriv. . .

Fudbal 16.02.2019 | 23:35
Slika koja izaziva leptiriće u stomaku navijača Milana...
Čuvene su to fotografije. Kaka raširanih ruku slavi gol ispod južne tribine San Sira, a na krkačama nosiAndreja Ševčenka. Godine su morale da prođu, ma čitava decenija i kusur, da navijači Milana vide sličan prizor: kako jedan špic iz „istočnog bloka“ skače na ramena Brazilcu, a da su obojica toliko dobri da ili diruguje igrom slavnog kluba ili daju golove. Možda i jedno i drugo.

Suviše je rano za poređenje, ima i onih koji će kazati da su nepristojna, da se epohe ne mogu meriti, biće i stručnjaka koji posle jednocifrenog broja utakmica novog tandema Rosonera neće reći ništa osim „dobro je, može još bolje“, ali tifozima sedmostrukog prvaka Evrope malo je dovoljno da padnu u euforiju. Pogotovo što nekadšanji arhitekta velikog Milana, Adrijano Galijani, uverava da ga sadašnji ofanzivci podsećaju na one iz prve polovine 21. veka, kad je klub iz grada mode dvaput osvajao Ligu šampiona.

„Direktor Leonardo je povukao dva, brzo se pokazalo, najbolja moguća poteza tokom zimske pijace u celoj Seriji A. Nijedan drugi klub nije doveo igrače kalibra Pjonteka i Pakete. Po načinu na koji puca, Poljak me podseća na Ševu, a uz to je jak, zna da se zagradi, izdrži duel. Nedavno sam video fotografiju na kojoj nosi na leđima Paketu dok slavi gol, istog časa setio sam se kako je Ševa isto tako slavio golove sa Kakom i nadam se da je to dobar predznak. Deluje mi da sa njima dvojicom možemo da se vratimo u Ligu šampiona“, smatra Galijani, od pre nekoliko sedmica glavni čovek trećeligaša Monce, gde ponovo druguje sa nekadšanjim poslovnim partnerom iz Milana, Silviom Berluskonijem.

Zanimljivo, obojica su plaćena po 35.000.000 evra, a ako ovako nastave, mogli bi višestruko da se isplate Rosonerima. Paketa je po dolasku iz brazilskog Flamenga na šest utakmica, u oba takmičenja, dao jedan i namesito dva gola, a novajlija iz Đenove, Pjontek još učinkovitiji (četiri pogotka na isto toliko mečeva).

„Ozbiljna pojačanja, mogu dosta dobrog da nam donesu, međutim, moramo da budemo obazrivi... Uverio sam se nekoliko puta da su mnogi krenuli sjajno, odigrali kvalitetno nekoliko meseci, a onda potonuli. Takve uglavnom na početku porede sa osvajačima Zlatnih lopti, a onda ih kritikuju. Nije to pravedno prema ovim momcima, jer ako ne odigraju prema očekivanjima naredne dve utakmice suočiće se sa kritikama. Zasad nam ide sve kako valja, ali kad i ako uđemo u krizu – uništiće ih“, obazrivo o novim klupskim drugovima govori Španac Suso, možda i najkonstantniji Rosonero ove sezone.

U poslednje vreme Milan je stabilizovao formu, ima samo jedan jedini poraz u poslednjih 11 kola, nalazi se u zoni Lige šampiona (ispred Rome, Lacija i Atalante), u konkurenciji je za Kup Italije (u polufinalu igra sa Laciom), a najveće zasluge za takav rezultat pripisuju se Đenaru Gatuzu. Nekadašnji vezista je izvukao maksimum iz ekipe, a zahvaljujući januarskim pojačanjiima mogao bi da se vrati u elitni evropski kup.

„Naš glavni cilj je plasman u Ligu šampiona. Jedino učešće u tom takmičenju može da nas digne u ekonomskom smislu do nivoa koji bi nam omogućio da uložimo dodatna sredstva u sportski sektor. Neće biti drama, ako se to ne desi ove sezone, ali u nekom kratkoročnom planu, Milan mora da se vrati u Ligu šampiona“, poručio je Paolo Skaroni, novi predsednik kluba.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar