Ротердам: Џумхур срушио Циципаса!

Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур избацио трећег носиоца турнира у Ротердаму! Може против Ђоковића и Федерера, али не и Џумхура! Грчки тенисер, Стефанос Циципас, уписао још један пораз од Дамира Џумхура и додатно покварио негативни скор против бх. тенисера.

Тенис 13.02.2019 | 17:30
Ротердам: Џумхур срушио Циципаса!
Бх. тенисер Дамир Џумхур пласирао се у друго коло АТП турнира Серије 500 у Ротердаму, пошто је на старту два милиона евра вриједног турнира побиједио трећег носиоца и 12. играча на АТП листи Грка, Стефаноса Циципаса, са 6:4, 1:6, 7:5.

Био је ово четврти дуел Џумхура и Циципаса и трећа побједа бх. тенисера, послије тријумфа у Истанбулу 2017. и турнира у Паризу прошле године.

Само једном, у Канади прошле године, славио је Циципас, који занимљиво има бољи скор против Новака Ђоковића и Роџера Федерера него против Џумхура.

МЕЂУСОБНИ СКОР

Циципас - Џумхур 1-3

Циципас - Ђоковић 1-0

Циципас - Федерер 1-0

Циципас - Надал 0-3

Најбољег свјетског тенисера, Циципас је побиједио прошле године на Роџерс купу и тако направио велико изненађење у њиховом првом и једином међусобном окршају.

Сличну ствар направио је и на првом гренд слем ове сезоне побиједивши Роџера Федерера у осмини финала Аустралијан опена, гдје је догурао до полуфинала.

Пласманом у полуфинале Аустралијан опена, Циципас је постао најмлађи коме је то пошло за руком послије Ендија Родика 2003, када је имао 20 година и 149 дана.

Он је и најмлађи учесник полуфинала неког гренд слема још од 2007. године, када је Новак Ђоковић наступао у тој фази на УС Опену и у том тренутку имао 20 година и 110 дана.

У том полуфиналу на крају га је зауставио Рафаел Надал, са којим Циципас има скор 0-3.

Дамир Џумхур послије побједе над Циципасом, у другом колу играће против Казахстанца, Михаила Кукушкина, 53. играча на АТП листи. Биће то њихов трећи меч на АТП туру, а у досадашња два славио је бх. тенисер.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муамер

13.02.2019 19:02

Свака цаст Дамире

ОДГОВОРИТЕ