Roterdam: Džumhur srušio Cicipasa!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur izbacio trećeg nosioca turnira u Roterdamu! Može protiv Đokovića i Federera, ali ne i Džumhura! Grčki teniser, Stefanos Cicipas, upisao još jedan poraz od Damira Džumhura i dodatno pokvario negativni skor protiv bh. tenisera.

Tenis 13.02.2019 | 17:30
Roterdam: Džumhur srušio Cicipasa!
Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP turnira Serije 500 u Roterdamu, pošto je na startu dva miliona evra vrijednog turnira pobijedio trećeg nosioca i 12. igrača na ATP listi Grka, Stefanosa Cicipasa, sa 6:4, 1:6, 7:5.

Bio je ovo četvrti duel Džumhura i Cicipasa i treća pobjeda bh. tenisera, poslije trijumfa u Istanbulu 2017. i turnira u Parizu prošle godine.

Samo jednom, u Kanadi prošle godine, slavio je Cicipas, koji zanimljivo ima bolji skor protiv Novaka Đokovića i Rodžera Federera nego protiv Džumhura.

MEĐUSOBNI SKOR

Cicipas - Džumhur 1-3

Cicipas - Đoković 1-0

Cicipas - Federer 1-0

Cicipas - Nadal 0-3

Najboljeg svjetskog tenisera, Cicipas je pobijedio prošle godine na Rodžers kupu i tako napravio veliko iznenađenje u njihovom prvom i jedinom međusobnom okršaju.

Sličnu stvar napravio je i na prvom grend slem ove sezone pobijedivši Rodžera Federera u osmini finala Australijan opena, gdje je dogurao do polufinala.

Plasmanom u polufinale Australijan opena, Cicipas je postao najmlađi kome je to pošlo za rukom poslije Endija Rodika 2003, kada je imao 20 godina i 149 dana.

On je i najmlađi učesnik polufinala nekog grend slema još od 2007. godine, kada je Novak Đoković nastupao u toj fazi na US Openu i u tom trenutku imao 20 godina i 110 dana.

U tom polufinalu na kraju ga je zaustavio Rafael Nadal, sa kojim Cicipas ima skor 0-3.

Damir Džumhur poslije pobjede nad Cicipasom, u drugom kolu igraće protiv Kazahstanca, Mihaila Kukuškina, 53. igrača na ATP listi. Biće to njihov treći meč na ATP turu, a u dosadašnja dva slavio je bh. teniser.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Muamer

13.02.2019 19:02

Svaka cast Damire

ODGOVORITE