Андре Силва не отписује повратак у Милан...

Ако му дају шансу да игра!

Фудбал 18.02.2019 | 21:00
Андре Силва не отписује повратак у Милан...
Миланова потрага за нападачом је чини се коначно завршена доласком Кшиштофа Пјонтека који је на сјајан начин отворио каријеру на Сан Сиру. Пољак је дао четири гола на четири утакмице и показао да су Росонери напокон добили правог предатора пред противничким голом.

Нешто што је требало да буде Гоназло Игуаин после летошњег доласка из Јувентуса или још раније АндреСилва. Портгалац је претпрошлог лета дошао у Милан као највеће појачање у прелазном року, један од најталентованијих нападача Европе у том тренутку и уопште једно од најскупљих појачања у историји славног клуба. Али, за сезону на Сан Сиру је постигао само два гола у Серији А и летос је позајмљен Севиљи где је процветао и показао да голетерски инстинкт у њему није испарио.

„Било је што је било, неке ствари су могле да буду другачије. Фудал није индивидуални спорт. У реду је да људи имају очекивања, али морају да знају да нисам био сам на терену и да ми је била потребна помоћ саиграча“, каже Силва.

Прво су се Милану подсмевали што је платио 40.000.000 евра за Португалца који није могао да постигне гол, а када је овај почео да решета мреже у Севиљ, почели су подсмеси што га се Милан тако лако одрекао. Он је позајмљен шпанском клубу с правом откупа уговора и још није извесно шта ће се десити са њим на крају сезоне.

„Желим да овде успешно одрадим посао до краја, а онда ћемо видети. Ако ме питате да изаберем између играња у Севиљи или неиграња у Милану, онда је мој одговор очигледан... Налазим се у ситуацији да ми је Севиљи лепо, а да сам Миланов играч. Зато не размишљам о будућности јер би ми то пореметило тренутни фокус. Ако ме Севиља потпише, то ће бити зато што верује у мене. Мислим да могу да бидем још бољи овде, али још је рано за те приче. Још ништа битно нисам остварио у Севиљи. Тренутно само желим да играм и будем срећан“.

Ипак, на питање да ли му недостаје Италија, каже:

„Да, недостаје ми Италија. Из Милана ми шаљу поруке и говоре ми како радим добар посао. Уосталом, ја сам њихова велика инвестиција и зато воде рачуна о мени. Имам пријатеље у Милану који су долазили код мене овде у Севиљу на утакмицу са Бетисом, а и ја сам ишао код њих у Италију. Милан више није оно што је био пре неколико година, али може опет да постане велики и надам се да ће се то десити. Срећан сам због тога што им сада иде добро. Четврти су на табели у конкуренцији неких јаких тимова, победили су Наполи у купу и надам се да ће наставити овако и остварити циљ“.  

Вероватно ће о Силвиној будућности одлучивати и расплети у Серији А и Примери, пошто се и Милан и Севиља боре за пласман у Лигу шампиона и тренутно су четврти у својим лигама. У случају да Севиља не избори пласман у Лигу шампиона, а Милан избори, Португалац би се вероватно вратио на Сан Сиро. У обрнутој ситуацији, вероватно остаје у Андалузији и Севиља ће га откупити. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар