Andre Silva ne otpisuje povratak u Milan...

Ako mu daju šansu da igra!

Fudbal 18.02.2019 | 21:00
Andre Silva ne otpisuje povratak u Milan...
Milanova potraga za napadačom je čini se konačno završena dolaskom Kšištofa Pjonteka koji je na sjajan način otvorio karijeru na San Siru. Poljak je dao četiri gola na četiri utakmice i pokazao da su Rosoneri napokon dobili pravog predatora pred protivničkim golom.

Nešto što je trebalo da bude Gonazlo Iguain posle letošnjeg dolaska iz Juventusa ili još ranije AndreSilva. Portgalac je pretprošlog leta došao u Milan kao najveće pojačanje u prelaznom roku, jedan od najtalentovanijih napadača Evrope u tom trenutku i uopšte jedno od najskupljih pojačanja u istoriji slavnog kluba. Ali, za sezonu na San Siru je postigao samo dva gola u Seriji A i letos je pozajmljen Sevilji gde je procvetao i pokazao da goleterski instinkt u njemu nije ispario.

„Bilo je što je bilo, neke stvari su mogle da budu drugačije. Fudal nije individualni sport. U redu je da ljudi imaju očekivanja, ali moraju da znaju da nisam bio sam na terenu i da mi je bila potrebna pomoć saigrača“, kaže Silva.

Prvo su se Milanu podsmevali što je platio 40.000.000 evra za Portugalca koji nije mogao da postigne gol, a kada je ovaj počeo da rešeta mreže u Sevilj, počeli su podsmesi što ga se Milan tako lako odrekao. On je pozajmljen španskom klubu s pravom otkupa ugovora i još nije izvesno šta će se desiti sa njim na kraju sezone.

„Želim da ovde uspešno odradim posao do kraja, a onda ćemo videti. Ako me pitate da izaberem između igranja u Sevilji ili neigranja u Milanu, onda je moj odgovor očigledan... Nalazim se u situaciji da mi je Sevilji lepo, a da sam Milanov igrač. Zato ne razmišljam o budućnosti jer bi mi to poremetilo trenutni fokus. Ako me Sevilja potpiše, to će biti zato što veruje u mene. Mislim da mogu da bidem još bolji ovde, ali još je rano za te priče. Još ništa bitno nisam ostvario u Sevilji. Trenutno samo želim da igram i budem srećan“.

Ipak, na pitanje da li mu nedostaje Italija, kaže:

„Da, nedostaje mi Italija. Iz Milana mi šalju poruke i govore mi kako radim dobar posao. Uostalom, ja sam njihova velika investicija i zato vode računa o meni. Imam prijatelje u Milanu koji su dolazili kod mene ovde u Sevilju na utakmicu sa Betisom, a i ja sam išao kod njih u Italiju. Milan više nije ono što je bio pre nekoliko godina, ali može opet da postane veliki i nadam se da će se to desiti. Srećan sam zbog toga što im sada ide dobro. Četvrti su na tabeli u konkurenciji nekih jakih timova, pobedili su Napoli u kupu i nadam se da će nastaviti ovako i ostvariti cilj“.  

Verovatno će o Silvinoj budućnosti odlučivati i raspleti u Seriji A i Primeri, pošto se i Milan i Sevilja bore za plasman u Ligu šampiona i trenutno su četvrti u svojim ligama. U slučaju da Sevilja ne izbori plasman u Ligu šampiona, a Milan izbori, Portugalac bi se verovatno vratio na San Siro. U obrnutoj situaciji, verovatno ostaje u Andaluziji i Sevilja će ga otkupiti. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar