Барса преломила - нема новог уговора за Ракитића!

Извесна продаја већ на лето! Спортски сектор каталонског клуба и дефинитивно одлучило да не понуди продужетак сарадње и повишицу плате хрватском везисти.

Фудбал 17.02.2019 | 11:15
Барса преломила - нема новог уговора за Ракитића!
Будућност Ивана Ракитића очигледно није и неће бити везана за Барселону, али не због жеље играча, већ одлуке клуба да му не понуди нови уговор.

Спортски сектор каталонског клуба је још летос обавестио сјајног хрватског везисту да неће добити жељену повишицу, а та одлука је и ове зиме остала непромењена, па Ракитић полако може да размишља о својој будућности, с обзиром да би већ на лето могао да се нађе на траснфер тржишту, пише каталонски Спорт.

Ракитић никада није крио жељу да настави каријеру у Барселони, са којом има уговор до 2021. године, чак и да заврши исту на Ноу Кампу, а летос је на наговор Ернерста Валвердеа одбацио могућност да пређе у Пари Сен Жермен и стави параф на далеко уноснији уговор. За такав потез ипак није награђен у Барселони и очигледно неће ни бити.

Последњу шансу могла би да представља евентуална одлука Ђозепа Марије Бартомеуа, али је велико питање да ли он жели да преиначи одлуку спортског сектора, који сасвим сигурно ништа није радио мимо његовог знања.

Са друге стране Челси, Манчестер јунајтед, Бајерн, Јувентус и Интер у сваком тренутку су спремни да реагују у тренутку када се хртватски фудбалер и званично буде нашао на тржишту. Барселона је у последњим данима августа прошле године била на великим искушењима када је ПСЖ послао понуду од 90.000.000 евра, али је јасно да би сада, посебно након довођења Де Јонга, била далеко вољнија за договор са неким од заинтересованих клубова.

Барселона је званично започела процес подмлађивања тима, а у томе би јој помогао озбиљан прилив новца. Можда се више неће појавити цифра коју су понудили Свеци, али би она према проценама тамошњих медија могла да достигне износ од 65.000.000 евра.

Ракитић је на Ноу Камп стигао у јулу 2014. године из Севиље за 18.000.000 евра, а до сада је одиграо 248 мечева за Барселону у свим такмичењима и постигао 34 гола.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар