Barsa prelomila - nema novog ugovora za Rakitića!

Izvesna prodaja već na leto! Sportski sektor katalonskog kluba i definitivno odlučilo da ne ponudi produžetak saradnje i povišicu plate hrvatskom vezisti.

Fudbal 17.02.2019 | 11:15
Barsa prelomila - nema novog ugovora za Rakitića!
Budućnost Ivana Rakitića očigledno nije i neće biti vezana za Barselonu, ali ne zbog želje igrača, već odluke kluba da mu ne ponudi novi ugovor.

Sportski sektor katalonskog kluba je još letos obavestio sjajnog hrvatskog vezistu da neće dobiti željenu povišicu, a ta odluka je i ove zime ostala nepromenjena, pa Rakitić polako može da razmišlja o svojoj budućnosti, s obzirom da bi već na leto mogao da se nađe na trasnfer tržištu, piše katalonski Sport.

Rakitić nikada nije krio želju da nastavi karijeru u Barseloni, sa kojom ima ugovor do 2021. godine, čak i da završi istu na Nou Kampu, a letos je na nagovor Ernersta Valverdea odbacio mogućnost da pređe u Pari Sen Žermen i stavi paraf na daleko unosniji ugovor. Za takav potez ipak nije nagrađen u Barseloni i očigledno neće ni biti.

Poslednju šansu mogla bi da predstavlja eventualna odluka Đozepa Marije Bartomeua, ali je veliko pitanje da li on želi da preinači odluku sportskog sektora, koji sasvim sigurno ništa nije radio mimo njegovog znanja.

Sa druge strane Čelsi, Mančester junajted, Bajern, Juventus i Inter u svakom trenutku su spremni da reaguju u trenutku kada se hrtvatski fudbaler i zvanično bude našao na tržištu. Barselona je u poslednjim danima avgusta prošle godine bila na velikim iskušenjima kada je PSŽ poslao ponudu od 90.000.000 evra, ali je jasno da bi sada, posebno nakon dovođenja De Jonga, bila daleko voljnija za dogovor sa nekim od zainteresovanih klubova.

Barselona je zvanično započela proces podmlađivanja tima, a u tome bi joj pomogao ozbiljan priliv novca. Možda se više neće pojaviti cifra koju su ponudili Sveci, ali bi ona prema procenama tamošnjih medija mogla da dostigne iznos od 65.000.000 evra.

Rakitić je na Nou Kamp stigao u julu 2014. godine iz Sevilje za 18.000.000 evra, a do sada je odigrao 248 mečeva za Barselonu u svim takmičenjima i postigao 34 gola.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar