И данас сједница НСРС у Бањалуци

Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске (РС) настављена је данас расправом о нацрту закона о измјенама и допунама закона о пољопривредном земљишту.

Република Српска 13.02.2019 | 10:35
И данас сједница НСРС у Бањалуци
Посланици су током јучерашњег рада размотрили измјене и допуне закона о Комори инжењера пољопривреде, регистрацији пословних субјеката, те занатско-предузетничкој дјелатности, којим се прописују услови и начин провођења поступка електронске регистрације предузетника.
 
Министар привреде и предузетништва РС Вјекослав Петричевић појаснио је да су разлози за доношење тог закона садржани у потреби наставка реформе регистрације привредних субјеката, а која обухвата и пропис којим се уређује поступак регистрације субјеката који послују у форми предузетника.
 
Обављена је и расправа о нацртима закона о измјени закона о привредним друштвима, унутрашњој пловидби и радио-аматеризму у РС.
 
На дневном реду сједнице је и нацрт закона о измјенама и допунама закона о дувану, те, између осталог, нацрту стратегије развоја предузетништва жена у РС за период до 2022. године.

Такође, на дневном реду је и извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Српске о раду за 2017. годину, извјештај Комисије за жалбе о раду за 2017. годину и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за 2017.годину.

Биће разматрани и извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2017. годину, информација о предлагању члана у Регулаторну комисију за електричну енергију БиХ из Републике Српске, приједлог одлуке о усвајању Приједлога просторног плана подручја посебне намјене "Аеродром" Бањалука, приједлог одлуке о усвајању зонинг плана подручја посебне намјене "Јањске отоке" по скраћеном поступку, те приједлог закључка у вези са увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској - грађанска иницијатива.
више извјештаја о раду 

БН ТВ 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Батагон

13.02.2019 09:40

Хоце ли бити расправе о Батагон-у? Ако не буде нека барем кумица све то умота у "топло". хттпс://www.цапитал.ба/таг/фабрика-глинице-бирац/

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

13.02.2019 09:55

Када це бити расправљано о политицком-аматеризму у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.02.2019 10:15

СЛУШАЈУЋИ ОВЕ У СКУПШТИНИ СЛАТКО СЕ НАСМИЈЕМ. ОНО ШТО ОНИ ПРИЧАЈУ У СТВАРНОМ ЖИВОТУ ТО НЕМА ВЕЗЕ.ОНИ СУ САМО ДОБИЛИ ЗАДАТАК ДА НЕШТО КАЖУ.КАДА СЕ ЗАВРШИ СКУПШТИНА ШТО РЕКАО МОЈ КОЛЕГА НИЂЕ ВЕЗЕ.СОВИЉ ВИДОВИЋКА И ОСТАЛИ ЛУПАЈУ КАО МАКСИМ ПО ДИВИЗИЈИ.КО ГОД НЕШТО ТРАЖИ НИШТА НЕ МОЖЕ ОСТВАРИТИ САМО СКРЕЋУ СА ОСОБЕ НА ОСОБУ И БЛИЈЕДО ТЕ ГЛЕДАЈУ. ПРИЈЕ БИ ИЗАШАО ИЗ УСТАНОВЕ НЕГО ШТО БИ УШАО.ОНАЈ КО БИ ЖЕЛИО ДА ОБРАЂУЈУ ЗЕМЉУ ОНИ ЗАБРАЊУЈУ У МЈЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА НИКОГ НЕМА НИТИ ШТА РАДЕ САМО ИГРАЈУ ИГРИЦЕ А У КОМУНАЛНОЈ ИНСПЕКЦИЈИ ДА СЕ И НЕ ГОВОРИ.МА ЉУДИ ОНИ СУ ТОЛИКО ОДВРАТНИ УВИЈЕК ИСТЕ ФАЦЕ, ИРИТИРАЈУЋИ ГЛАС, ПРИЧАЈУ БЕЗ ВЕЗЕ.У СТВАРНОСТИ ЈЕ СВЕ ДРУГАЧИЈЕ ОНИ СУ ГАДЉИВИ.ТАЧКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

13.02.2019 10:15

Занемарили сте тему ЛАЖНЕ ДИПЛОМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

13.02.2019 14:01

ЛАКШЕ ИМ ЈЕ ЗАНЕМАРИТИ ДИПЛОМЕ НЕГО ОСТАТИ БЕЗ ДИПЛОМЕ И БЕЗ ПОСЛА КО ЗНА КОЛИКИ БИ ТО БРОЈ БИО

Name

Витез 1 и Витез 2

13.02.2019 10:19

Драско и Вукан це вас сасјеци к'о мацем ако се јавите за ријец,ви,прелетаци,издајице и лопови свог народа.Сад се види к'о је цистог срца и прави патриота.Никад лази не пролазе и криминал! Само вам фали јос један да их тотално избаците из ципела.Висковиц да узме несто за смирење.Нека вас среца прати на сваком путу и гдје год били,Драско и Вукане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2019 13:11

Та твоја ДВА сјекаца цекају паузу да мало слазу о пеленама и слицно а ти си обицна будала кад их у уопсте примјецујес небитан ДВА остаплере

Name

055

13.02.2019 10:23

Ма пусти то,дај Вишковића који дефинитивно незна јели пошо или дошо.Човјек везе нема,јави се млати глупости,прича нешто ја сам итд.уствари тражи алтернативу да своје незнање свали на некога другог што је годинама радио у Бокситу,а то пролазило код психопате метузалема Рајка.Сада не може,непланирано искочио на брисани простор и само трче у круг као јарац.Сада се показују његови мандати на силу компезационим гласовима,значи буди полтрон,јајара,климоглавац и ево те предсједник владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бори

13.02.2019 12:30

синоц слусам и гледам министра привреде....Вјекослав из Добоја... мајко моја туге и цемера... е мој Цава ... ајд сто си себе осрамотио него и и сав НДП осрамоти....

Name

Директ

13.02.2019 12:05

Када це бити уведено да се фирма мозе регистровати путем интернета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободни тесар

13.02.2019 16:08

Молим вас избјегавајте термин "рад Народне Скупстине"тамо се не ради ниста пису се поруке неки играју и игрице и цекају кад це руцак у Скупстинском ресторану.Знају и они да је све то празно млацење сламе.Зна се ко доноси одлуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА ЗА ПОСЛАНИКЕ

14.02.2019 04:10

Како би грађанима стандард скочио да нема посланика ни у РС ни у БиХ

ОДГОВОРИТЕ