I danas sjednica NSRS u Banjaluci

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) nastavljena je danas raspravom o nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Republika Srpska 13.02.2019 | 10:35
I danas sjednica NSRS u Banjaluci
Poslanici su tokom jučerašnjeg rada razmotrili izmjene i dopune zakona o Komori inženjera poljoprivrede, registraciji poslovnih subjekata, te zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, kojim se propisuju uslovi i način provođenja postupka elektronske registracije preduzetnika.
 
Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević pojasnio je da su razlozi za donošenje tog zakona sadržani u potrebi nastavka reforme registracije privrednih subjekata, a koja obuhvata i propis kojim se uređuje postupak registracije subjekata koji posluju u formi preduzetnika.
 
Obavljena je i rasprava o nacrtima zakona o izmjeni zakona o privrednim društvima, unutrašnjoj plovidbi i radio-amaterizmu u RS.
 
Na dnevnom redu sjednice je i nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o duvanu, te, između ostalog, nacrtu strategije razvoja preduzetništva žena u RS za period do 2022. godine.

Takođe, na dnevnom redu je i izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske o radu za 2017. godinu, izvještaj Кomisije za žalbe o radu za 2017. godinu i izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2017.godinu.

Biće razmatrani i izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. godinu, informacija o predlaganju člana u Regulatornu komisiju za električnu energiju BiH iz Republike Srpske, prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga prostornog plana područja posebne namjene "Aerodrom" Banjaluka, prijedlog odluke o usvajanju zoning plana područja posebne namjene "Janjske otoke" po skraćenom postupku, te prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj - građanska inicijativa.
više izvještaja o radu 

BN TV 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Batagon

13.02.2019 09:40

Hoce li biti rasprave o Batagon-u? Ako ne bude neka barem kumica sve to umota u "toplo". https://www.capital.ba/tag/fabrika-glinice-birac/

ODGOVORITE
Name

razumio

13.02.2019 09:55

Kada ce biti raspravljano o politickom-amaterizmu u RS?

ODGOVORITE
Name

BOBA

13.02.2019 10:15

SLUŠAJUĆI OVE U SKUPŠTINI SLATKO SE NASMIJEM. ONO ŠTO ONI PRIČAJU U STVARNOM ŽIVOTU TO NEMA VEZE.ONI SU SAMO DOBILI ZADATAK DA NEŠTO KAŽU.KADA SE ZAVRŠI SKUPŠTINA ŠTO REKAO MOJ KOLEGA NIĐE VEZE.SOVILJ VIDOVIĆKA I OSTALI LUPAJU KAO MAKSIM PO DIVIZIJI.KO GOD NEŠTO TRAŽI NIŠTA NE MOŽE OSTVARITI SAMO SKREĆU SA OSOBE NA OSOBU I BLIJEDO TE GLEDAJU. PRIJE BI IZAŠAO IZ USTANOVE NEGO ŠTO BI UŠAO.ONAJ KO BI ŽELIO DA OBRAĐUJU ZEMLJU ONI ZABRANJUJU U MJESNIM ZAJEDNICAMA NIKOG NEMA NITI ŠTA RADE SAMO IGRAJU IGRICE A U KOMUNALNOJ INSPEKCIJI DA SE I NE GOVORI.MA LJUDI ONI SU TOLIKO ODVRATNI UVIJEK ISTE FACE, IRITIRAJUĆI GLAS, PRIČAJU BEZ VEZE.U STVARNOSTI JE SVE DRUGAČIJE ONI SU GADLJIVI.TAČKA.

ODGOVORITE
Name

Savo

13.02.2019 10:15

Zanemarili ste temu LAŽNE DIPLOME

ODGOVORITE
Name

XL

13.02.2019 14:01

LAKŠE IM JE ZANEMARITI DIPLOME NEGO OSTATI BEZ DIPLOME I BEZ POSLA KO ZNA KOLIKI BI TO BROJ BIO

Name

Vitez 1 i Vitez 2

13.02.2019 10:19

Drasko i Vukan ce vas sasjeci k'o macem ako se javite za rijec,vi,preletaci,izdajice i lopovi svog naroda.Sad se vidi k'o je cistog srca i pravi patriota.Nikad lazi ne prolaze i kriminal! Samo vam fali jos jedan da ih totalno izbacite iz cipela.Viskovic da uzme nesto za smirenje.Neka vas sreca prati na svakom putu i gdje god bili,Drasko i Vukane.

ODGOVORITE
Name

Re

13.02.2019 13:11

Ta tvoja DVA sjekaca cekaju pauzu da malo slazu o pelenama i slicno a ti si obicna budala kad ih u uopste primjecujes nebitan DVA ostaplere

Name

055

13.02.2019 10:23

Ma pusti to,daj Viškovića koji definitivno nezna jeli pošo ili došo.Čovjek veze nema,javi se mlati gluposti,priča nešto ja sam itd.ustvari traži alternativu da svoje neznanje svali na nekoga drugog što je godinama radio u Boksitu,a to prolazilo kod psihopate metuzalema Rajka.Sada ne može,neplanirano iskočio na brisani prostor i samo trče u krug kao jarac.Sada se pokazuju njegovi mandati na silu kompezacionim glasovima,znači budi poltron,jajara,klimoglavac i evo te predsjednik vlade.

ODGOVORITE
Name

Bori

13.02.2019 12:30

sinoc slusam i gledam ministra privrede....Vjekoslav iz Doboja... majko moja tuge i cemera... e moj Cava ... ajd sto si sebe osramotio nego i i sav NDP osramoti....

Name

Direkt

13.02.2019 12:05

Kada ce biti uvedeno da se firma moze registrovati putem interneta?

ODGOVORITE
Name

slobodni tesar

13.02.2019 16:08

Molim vas izbjegavajte termin "rad Narodne Skupstine"tamo se ne radi nista pisu se poruke neki igraju i igrice i cekaju kad ce rucak u Skupstinskom restoranu.Znaju i oni da je sve to prazno mlacenje slame.Zna se ko donosi odluke.

ODGOVORITE
Name

PRAVDA ZA POSLANIKE

14.02.2019 04:10

Kako bi građanima standard skočio da nema poslanika ni u RS ni u BiH

ODGOVORITE