Челси хоће Зидана - одмах!

Плавци желе да убеде Француза да преузме кормило клуба, иако је он био изричити да не жели да преузима тимове у току сезоне.

Фудбал 13.02.2019 | 17:45
Челси хоће Зидана - одмах!
Челници лондонског Челсија, на челу са газдом Романом Абрамовичем, желе на својој клупи да виде бившег тренера Реал Мадрида Зинедина Зидана.

Преговори би могли да буду покренути већ током ове недеље, а главни адут Плаваца би могло да буде то што је легендарни Француз изузетно заинтересован за посао у Премијер лиги. Са друге стране, јасно је и да је Маурицио Сари изгубио кредибилитет и поверење управе клуба након дебакла у дербију против Манчестер Ситија, а у јавности се спекулише и о томе да му је слвачионица окренула леђа, а пре свега њени главни ауторитети.

У Челсију се надају да би довођењем Зидана успели и да одобровоље Едена Азара и приволе га да потпише нови уговор, с обзиром да би Белгијанац тако био у прилици да сарађује са својим идолом. Азаров уговор истиче на лето 2020. године и лондонски клуб би био приморан да га продаје већ овог лета.

Ипак, камен спотицања би могло да представља то што је Зидан одлучан у намери да не преузима клубове у току сезоне, већ искључиво на њеном крају. То је изјавио и његов агент Алан Миљаћо.

"Он је одлучио да да буде одсутан током читаве године. Неће се враћати пре завршетка сезоне", рекао је Зиданов агент.

Ипак, све одлуке могу да буду промењене, па тако и ова, посебно ако би Француз добио гаранције да се неће расправљати о његовом раду до краја актуелне сезоне.

Маурицо Сари је био непоражен у првих 12 утакмица по доласку на Стамфорд Бриџ, деловало је да ће бити у стању да препороди Плавце, али је све кренуло наопако у последња два месеца и биће окончано извесним раскидом сарадње.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар