Čelsi hoće Zidana - odmah!

Plavci žele da ubede Francuza da preuzme kormilo kluba, iako je on bio izričiti da ne želi da preuzima timove u toku sezone.

Fudbal 13.02.2019 | 17:45
Čelsi hoće Zidana - odmah!
Čelnici londonskog Čelsija, na čelu sa gazdom Romanom Abramovičem, žele na svojoj klupi da vide bivšeg trenera Real Madrida Zinedina Zidana.

Pregovori bi mogli da budu pokrenuti već tokom ove nedelje, a glavni adut Plavaca bi moglo da bude to što je legendarni Francuz izuzetno zainteresovan za posao u Premijer ligi. Sa druge strane, jasno je i da je Mauricio Sari izgubio kredibilitet i poverenje uprave kluba nakon debakla u derbiju protiv Mančester Sitija, a u javnosti se spekuliše i o tome da mu je slvačionica okrenula leđa, a pre svega njeni glavni autoriteti.

U Čelsiju se nadaju da bi dovođenjem Zidana uspeli i da odobrovolje Edena Azara i privole ga da potpiše novi ugovor, s obzirom da bi Belgijanac tako bio u prilici da sarađuje sa svojim idolom. Azarov ugovor ističe na leto 2020. godine i londonski klub bi bio primoran da ga prodaje već ovog leta.

Ipak, kamen spoticanja bi moglo da predstavlja to što je Zidan odlučan u nameri da ne preuzima klubove u toku sezone, već isključivo na njenom kraju. To je izjavio i njegov agent Alan Miljaćo.

"On je odlučio da da bude odsutan tokom čitave godine. Neće se vraćati pre završetka sezone", rekao je Zidanov agent.

Ipak, sve odluke mogu da budu promenjene, pa tako i ova, posebno ako bi Francuz dobio garancije da se neće raspravljati o njegovom radu do kraja aktuelne sezone.

Maurico Sari je bio neporažen u prvih 12 utakmica po dolasku na Stamford Bridž, delovalo je da će biti u stanju da preporodi Plavce, ali je sve krenulo naopako u poslednja dva meseca i biće okončano izvesnim raskidom saradnje.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar