Солскјер: Види се да дуго нисмо играли овакве утакмице!

Оле Гунар Солскјер, менаџер Манчестер јунајтеда, сматра да његову екипу не треба отписивати упркос поразу од првом мечу осмине Лиге шампиона.  Солскјер: Разочарани смо, они су други ниво. . . ! Али у фудбалу је могуће померати планине, поручио шеф струке Манчестер Јунајтеда.

Фудбал 13.02.2019 | 15:15
Солскјер: Види се да дуго нисмо играли овакве утакмице!
"Ово је био повратак у реалност да видимо где су топ тимови. То је ниво игре на којем ми желимо да будемо. Топ четири је једна ствар, Јунајтед мора да буде у врху. ПСЖ је топ тим. Моји играчи знају да морају да направе корак напред. Разочарани смо", рекао је Солскјер после утакмице.

Фудбалери Пари Сен Жермена направили су велики корак ка четвртфиналу Лиге шампиона, пошто су у првом мечу победили Манчестер јунајтед са 2:0.

Када је рече о реванч утакмици Норвежанин истиче да још ништа није готово.

"Могли сте да видите да дуго нисмо играли утакмице на овом нивоу. Даћемо све од себе. Покушаћемо да на полувремену у Паризу будемо на један гол од заостатка, то циљамо", казао је Солскјер.

Свака част Оле Гунару Солскјеру за све што је до сада урадио са Манчестер Јунајтедом, али оно синоћ - оно је био неки други ниво до ког ће Ђаволи морати још дуго да путују како би били конкуренни најбољим екипама Европе, онима који спадају у крем и имају на уму само једно - трофеј Лиге шампиона у својим витринама. 

Млади стручњак казао је уочи првог меча осмине финала против Пари Сен Жермена (0:2) да ће то бити прави тест за његове момке, провера реалност свега што су до сада постигли (од Мурињовог одласка 10 победа на 11 утакмица) и био је у праву. Као што је имао тај лудачки њух за гол док је играо, тако га очито има и сада, на тренерској клупи. Био је самосвестан и чврсто на земљи, тако је мирно поднео синоћних 0:2. 

Али далеко од тога да се предао. То није у крви ни Оле Гунара Солскјера - питајте Баварце - а богме ни Манчестер Јунајтеда...

"Не можемо сада само да легнемо и да се предамо. Да кажемо - готово је. Ово је, као што сам рекао, била нека врста провере за нас, да видимо колико смо далеко квалитетом од врхунским европских тимова. И видели смо све. То што је ПСЖ показао синоћ, то је ниво који желимо да достигнемо", поручио је Солскјер.

"Бити у ТОП 4 у Премијер лиги је једна ствар. Треутно примарна. Јунајтед би требало да буде на врху. ПСЖ је врхунски тим и ми знамо да морамо да приђемо том нивоу. Разочарани смо". 

Ниједан од два тима није импресионирао у првом полувремену. Та чињеница даје наду Енглезима уочи реванша, међутим онда су у свлачионици морали да остану Џеси Лингард и Антони Марсијал и нешто је кренуло по злу. Хуан Мата и Алексис Санчез, по именима "јачи" играчи, нису донели много тога. Напротив...

"Надам се да није ништа озбиљно, да су повреде лакше природе. Знаћемо наредних дана конкретно о чему се ради"...

ПСЖ је у само седам минута (Кимпембе 53. и Мбапе 60. минут) матирао домаћина и стекао круцијалу предност пред реванш. Солскјер ипак "има план" за меч у Паризу. Без обзита што ће на Парк Принчева његови истрчати без синоћ искљученог Пола Погбе.

"У нашој свлачионици постоји одлучност да 6. марта исправимо све грешке које смо синоћ направили. Оно чему ћемо тежити јесте да им дамо бар један гол у првом полувремену. Тада ћемо имати шансе. У фудбалу планине је могуће померати", закључио је Оле Гунар Солскјер.   

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар