Solskjer: Vidi se da dugo nismo igrali ovakve utakmice!

Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, smatra da njegovu ekipu ne treba otpisivati uprkos porazu od prvom meču osmine Lige šampiona.  Solskjer: Razočarani smo, oni su drugi nivo. . . ! Ali u fudbalu je moguće pomerati planine, poručio šef struke Mančester Junajteda.

Fudbal 13.02.2019 | 15:15
Solskjer: Vidi se da dugo nismo igrali ovakve utakmice!
"Ovo je bio povratak u realnost da vidimo gde su top timovi. To je nivo igre na kojem mi želimo da budemo. Top četiri je jedna stvar, Junajted mora da bude u vrhu. PSŽ je top tim. Moji igrači znaju da moraju da naprave korak napred. Razočarani smo", rekao je Solskjer posle utakmice.

Fudbaleri Pari Sen Žermena napravili su veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su u prvom meču pobedili Mančester junajted sa 2:0.

Kada je reče o revanč utakmici Norvežanin ističe da još ništa nije gotovo.

"Mogli ste da vidite da dugo nismo igrali utakmice na ovom nivou. Daćemo sve od sebe. Pokušaćemo da na poluvremenu u Parizu budemo na jedan gol od zaostatka, to ciljamo", kazao je Solskjer.

Svaka čast Ole Gunaru Solskjeru za sve što je do sada uradio sa Mančester Junajtedom, ali ono sinoć - ono je bio neki drugi nivo do kog će Đavoli morati još dugo da putuju kako bi bili konkurenni najboljim ekipama Evrope, onima koji spadaju u krem i imaju na umu samo jedno - trofej Lige šampiona u svojim vitrinama. 

Mladi stručnjak kazao je uoči prvog meča osmine finala protiv Pari Sen Žermena (0:2) da će to biti pravi test za njegove momke, provera realnost svega što su do sada postigli (od Murinjovog odlaska 10 pobeda na 11 utakmica) i bio je u pravu. Kao što je imao taj ludački njuh za gol dok je igrao, tako ga očito ima i sada, na trenerskoj klupi. Bio je samosvestan i čvrsto na zemlji, tako je mirno podneo sinoćnih 0:2. 

Ali daleko od toga da se predao. To nije u krvi ni Ole Gunara Solskjera - pitajte Bavarce - a bogme ni Mančester Junajteda...

"Ne možemo sada samo da legnemo i da se predamo. Da kažemo - gotovo je. Ovo je, kao što sam rekao, bila neka vrsta provere za nas, da vidimo koliko smo daleko kvalitetom od vrhunskim evropskih timova. I videli smo sve. To što je PSŽ pokazao sinoć, to je nivo koji želimo da dostignemo", poručio je Solskjer.

"Biti u TOP 4 u Premijer ligi je jedna stvar. Treutno primarna. Junajted bi trebalo da bude na vrhu. PSŽ je vrhunski tim i mi znamo da moramo da priđemo tom nivou. Razočarani smo". 

Nijedan od dva tima nije impresionirao u prvom poluvremenu. Ta činjenica daje nadu Englezima uoči revanša, međutim onda su u svlačionici morali da ostanu Džesi Lingard i Antoni Marsijal i nešto je krenulo po zlu. Huan Mata i Aleksis Sančez, po imenima "jači" igrači, nisu doneli mnogo toga. Naprotiv...

"Nadam se da nije ništa ozbiljno, da su povrede lakše prirode. Znaćemo narednih dana konkretno o čemu se radi"...

PSŽ je u samo sedam minuta (Kimpembe 53. i Mbape 60. minut) matirao domaćina i stekao krucijalu prednost pred revanš. Solskjer ipak "ima plan" za meč u Parizu. Bez obzita što će na Park Prinčeva njegovi istrčati bez sinoć isključenog Pola Pogbe.

"U našoj svlačionici postoji odlučnost da 6. marta ispravimo sve greške koje smo sinoć napravili. Ono čemu ćemo težiti jeste da im damo bar jedan gol u prvom poluvremenu. Tada ćemo imati šanse. U fudbalu planine je moguće pomerati", zaključio je Ole Gunar Solskjer.   

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar