БЛ: Контрола увозног меса

Градска инспекција, заједно са представницима Института за јавно здравство и Института „Васо Бутозан“ данас је започела контролу исправности меса у свим тржним центрима на подручју Бањалуке, који продају месо из увоза.

Република Српска 12.02.2019 | 21:35
БЛ: Контрола увозног меса
-Данас су узети узорци меса код тржних центара које продају месо из увоза. Резултате очекујемо у наредних седам до десет дана, рекао је начелник Одељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

Он појашњава да ће бити извршена анализа меса на присуство антибиотика, као и бактерија саламонеле, стафилококе и ешерихије коли.

Према његовим речима, ове контроле покренуте су после медијских навода о појави меса од обољелих крава у Пољској. Без обзира на то што је Канцеларија за ветеринарство БиХ установила да на нашем тржишту није било дистрибуције и увоза спорних пошиљки, у градској инпекцији желе да се, додатним контролама меса, увере у квалитет меса из увоза, из које год земље долазило.

-Према последњим информацијама из Канцеларије за ветеринарство на подручју БиХ нема меса из Пољске, али без обзира на то, покренули смо контролу меса из увоза, како би били у потпуности сигурни у његову исправност, нагласио је Кецман.

Из Градске инспекције уједно најављују да ће ускоро бити контролисани и домаћи произвођачи, те напомињу да ће, осим фарми, провере обухватити и клаонице, млекаре и рибњаке. Током тих контрола, инспектори ће проверавати присуство антибиотика, хормона, пестицида и тешких метала.

(Вечерње новости)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ГОСПОДО ИНСПЕКТОРИ

12.02.2019 20:37

СТА СТЕ РАДИЛИ ДО САДА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рере

12.02.2019 20:48

Ваљда се то треба радити у тајности,а не овако на "сав глас"!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

13.02.2019 15:47

Не, не, него баш овако, па да Бајини играчи мало посклањају залихе, на пар дана!

Name

БОБА

12.02.2019 21:08

ШТА СЕ РАДИ ПО МЕСНИЦАМА. НЕ МАЈУ НИ ОПРЕМУ НИ РУКАВИЦЕ УЗИМАЈУ НОВАЦ ПА МЕСО ЖОХАРИ И МИШЕВИ ПЛЕТУ.ПРЕПРОДАЈУ МЕСО КУПУЈУ У ТРЖНИМ ЦЕНТРИМА И ПРОДАЈУ ПОД ДОМАЋЕ ЗАРАЂУЈУ ОГРОМНЕ ПАРЕ.КУПУЈУ ЗГРАДЕ, ВОЗЕ ЂИПОВЕ СИГУРНО ОД ПОШТЕНОГ РАДА.НАРОД ТРУЈУ ЗАТО ЈЕ БОЛЕСТАН.ИНСПЕКЦИЈА ОД ТОГА ИМА КОРИСТИ.ПЕКАРЕ НЕ МАЈУ ТЕХНОЛОГЕ .ПРЉАВО ДО ТЕ МЈЕРЕ ДА СЕ ЧОВИЈЕК ЗГРАЖАВА НАПРИЈЕД ГЛАДАЦ У ДУБИНИ ЈАРАЦ.БИТНО ЈЕ ДА СУ ОНИ У ВЛАСТИ ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ И ТАКО СЕ БОГАТЕ.МА СВЕ НАМ ЈЕ ШВЕРЦ.ОД СВЕГА ТОГА ЋЕ САМО ИНСПЕКТОРИ ИМАТИ КОРИСТИ ШТО СУ УВУЈЕК И ИМАЛИ ДА НИСУ ДРУГАЧИЈЕ БИ СВЕ ФУНКЦИЈОНИСАЛО АЛИ ТАКВА НАМ ЈЕ ВЛАСТ ПА ТРПИТЕ НАРОДЕ МОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стручњак за храну

12.02.2019 22:14

Мљевеног месо,односно паста Машински откошћено месо се препознаје у свјежи ћевапи а,блиједо ,љепљиво,структуре гдје се ни не назиру комадићи мљевеног меса.Може се осјетила и промена мириса.Поуздано знам да је МОМ долазио на анализе али питање гдје у Бања Луци завршава

Name

Опа

12.02.2019 23:45

Маркети продају месо, а увозник је одговоран за увезено месо!!!!!! Ко издаје инспекцијске пецате на увезено месо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фармаланд

13.02.2019 04:21

Па 10 пута болесније краве су исле из фармаленда у клаонице,провјерите с бивсим радницима,цак са заразним болестима,продаване прије свега Љуби Станицу месару из Лактаса,ове пољске су супер здраве на односу ових фармалендских а на стотине их заврсиле на насим трпезама,цак и након крепавања су их клали и у прераду исле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

13.02.2019 15:45

А царинска контрола и анализа?! Јооој, Господе Боже, који је ово мафијашлук, да нам и Сицилија позавиди!

ОДГОВОРИТЕ