BL: Kontrola uvoznog mesa

Gradska inspekcija, zajedno sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo i Instituta „Vaso Butozan“ danas je započela kontrolu ispravnosti mesa u svim tržnim centrima na području Banjaluke, koji prodaju meso iz uvoza.

Republika Srpska 12.02.2019 | 21:35
BL: Kontrola uvoznog mesa
-Danas su uzeti uzorci mesa kod tržnih centara koje prodaju meso iz uvoza. Rezultate očekujemo u narednih sedam do deset dana, rekao je načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

On pojašnjava da će biti izvršena analiza mesa na prisustvo antibiotika, kao i bakterija salamonele, stafilokoke i ešerihije koli.

Prema njegovim rečima, ove kontrole pokrenute su posle medijskih navoda o pojavi mesa od oboljelih krava u Poljskoj. Bez obzira na to što je Kancelarija za veterinarstvo BiH ustanovila da na našem tržištu nije bilo distribucije i uvoza spornih pošiljki, u gradskoj inpekciji žele da se, dodatnim kontrolama mesa, uvere u kvalitet mesa iz uvoza, iz koje god zemlje dolazilo.

-Prema poslednjim informacijama iz Kancelarije za veterinarstvo na području BiH nema mesa iz Poljske, ali bez obzira na to, pokrenuli smo kontrolu mesa iz uvoza, kako bi bili u potpunosti sigurni u njegovu ispravnost, naglasio je Kecman.

Iz Gradske inspekcije ujedno najavljuju da će uskoro biti kontrolisani i domaći proizvođači, te napominju da će, osim farmi, provere obuhvatiti i klaonice, mlekare i ribnjake. Tokom tih kontrola, inspektori će proveravati prisustvo antibiotika, hormona, pesticida i teških metala.

(Večernje novosti)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

GOSPODO INSPEKTORI

12.02.2019 20:37

STA STE RADILI DO SADA?

ODGOVORITE
Name

Rere

12.02.2019 20:48

Valjda se to treba raditi u tajnosti,a ne ovako na "sav glas"!!!!

ODGOVORITE
Name

Re:

13.02.2019 15:47

Не, не, него баш овако, па да Бајини играчи мало посклањају залихе, на пар дана!

Name

BOBA

12.02.2019 21:08

ŠTA SE RADI PO MESNICAMA. NE MAJU NI OPREMU NI RUKAVICE UZIMAJU NOVAC PA MESO ŽOHARI I MIŠEVI PLETU.PREPRODAJU MESO KUPUJU U TRŽNIM CENTRIMA I PRODAJU POD DOMAĆE ZARAĐUJU OGROMNE PARE.KUPUJU ZGRADE, VOZE ĐIPOVE SIGURNO OD POŠTENOG RADA.NAROD TRUJU ZATO JE BOLESTAN.INSPEKCIJA OD TOGA IMA KORISTI.PEKARE NE MAJU TEHNOLOGE .PRLJAVO DO TE MJERE DA SE ČOVIJEK ZGRAŽAVA NAPRIJED GLADAC U DUBINI JARAC.BITNO JE DA SU ONI U VLASTI JA TEBI TI MENI I TAKO SE BOGATE.MA SVE NAM JE ŠVERC.OD SVEGA TOGA ĆE SAMO INSPEKTORI IMATI KORISTI ŠTO SU UVUJEK I IMALI DA NISU DRUGAČIJE BI SVE FUNKCIJONISALO ALI TAKVA NAM JE VLAST PA TRPITE NARODE MOJ.

ODGOVORITE
Name

Стручњак за храну

12.02.2019 22:14

Мљевеног месо,односно паста Машински откошћено месо се препознаје у свјежи ћевапи а,блиједо ,љепљиво,структуре гдје се ни не назиру комадићи мљевеног меса.Може се осјетила и промена мириса.Поуздано знам да је МОМ долазио на анализе али питање гдје у Бања Луци завршава

Name

Opa

12.02.2019 23:45

Marketi prodaju meso, a uvoznik je odgovoran za uvezeno meso!!!!!! Ko izdaje inspekcijske pecate na uvezeno meso!!!!

ODGOVORITE
Name

Farmaland

13.02.2019 04:21

Pa 10 puta bolesnije krave su isle iz farmalenda u klaonice,provjerite s bivsim radnicima,cak sa zaraznim bolestima,prodavane prije svega Ljubi Stanicu mesaru iz Laktasa,ove poljske su super zdrave na odnosu ovih farmalendskih a na stotine ih zavrsile na nasim trpezama,cak i nakon krepavanja su ih klali i u preradu isle...

ODGOVORITE
Name

...

13.02.2019 15:45

А царинска контрола и анализа?! Јооој, Господе Боже, који је ово мафијашлук, да нам и Сицилија позавиди!

ODGOVORITE