ЛШ: Куртоа нанишанио “триплету”! Плаше нас се сви!

„Када играте за Реал, играте да бисте освојили све трофеје. Идете до самог краја, било да се ради о Купу краља, Примери или Лиги шампиона. То је живот Реаловог играча“, поручује Белгијанац.

Фудбал 13.02.2019 | 14:15
ЛШ: Куртоа нанишанио “триплету”! Плаше нас се сви!
Са великим самопоуздањем после победе над Атлетиком у градском дербију (2:1) фудбалери Реала стигли су у Амстердам на први меч осмине финала Лиге шампиона. Као троструким узастопним освајачима европске круне логично је да им припада улога фаворита од које не беже, али је проблем за тренераСантијага Соларија потенцијални изостанак штопера, светског шампиона Рафаела Варана, који није тренирао синоћ с остатком тима јер има грип.

Голман Мадриђана Тибо Куртоа свестан је да опрез мора да постоји, без обзира на разлику у квалитету на страни његовог тима. 

"Најважније је да нападамо и бранимо се са једанаесторицом, да играмо с много дисциплине", рекао јеКуртоа.

Амбиције Мадриђана се не мењају годинама, тако је и ове сезоне.

"Када играте за Реал Мадрид, играте да бисте освојили све трофеје. Идете до самог краја, било да се ради о Купу краља, Примери или Лиги шампиона. То је живот Реаловог играча."

Од осмине финала и ВАР ће одлучивати детаље на терену.

"Ја га волим. На Светском првенству сам имао добро искуство с њим, у Шпанији такође. Истина је да понекад правила нису јасна, систем не може да интервенише. Некад је против тебе, некада ти помаже, али мислим да је фудбал са ВАР-ом много поштенији и да нам је тај систем неопходан."

Голман Реала хвали противнички тим.

"Ајакс је великан светског фудбала. Добар тим. Купили су прошлог лета Блинда и Тадића, а пре тога имали су сјајне младе играче као што су Зијех, Де Лихт, Де Јонг... Знају да играју фудбал, да комбинују, морамо да будемо обазриви."

Улогу фаворита прихвата, али потенцира и квалитете Копљаника.

"Ајакс је у Лиги шампиона показао против Бајерна да је квалитетна екипа. Биће ово дуга и тешка утакмица, неопходна нам је концентрација. Имамо богато искуство и знамо да морамо да уложимо макскимум. Нико од нас у тиму не размишља о лаганој утакмици."

Куртоа је убеђен да се Ајакс, али и остали ривали сада више плаше Реала него пре неколико месеци.

"Приметио сам да су увидели да је теже победити нас сада него што је то био случај у октобру. Био је то лош месец за нас, а сада играмо јако добро и не плаши нас се само Ајакс већ и остали ривали. Боримо се за куп, за Примеру и Лигу шампиона, нигде нисмо изугбили шансу за трофеј, и то је оно што наше ривале плаши."

На питање о четвртој везаној титули шампиона Европе, белгијски голман одговара:

"Размишљам о њој. Сваке године поставља се питање ко је фаворит и скоро сваки фудбалер каже Реал из Мадрида. Имамо сјајан тим, препун топ играча и неопходно искуство. Кандидата је више, али ми се нећемо унапред предати. Идемо утакмицу по утакмицу."

Питали су га на крају и за "триплету", а голман Реала каже:

"Не размишљамо толико далеко. Идемо утакмицу по утакмицу, ма колико вам то било досадно. Немамо времена да сада размишљамо о реваншу Купа краља с Барсом. Сад је време за Ајакс, после тога за Ђирону, па Леванте... Мора тако, а на крају ћемо да видимо где смо. Надам се на врху, са три пехара у рукама", закључио је Тибо Куртоа.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар