LŠ: Kurtoa nanišanio “tripletu”! Plaše nas se svi!

„Kada igrate za Real, igrate da biste osvojili sve trofeje. Idete do samog kraja, bilo da se radi o Kupu kralja, Primeri ili Ligi šampiona. To je život Realovog igrača“, poručuje Belgijanac.

Fudbal 13.02.2019 | 14:15
LŠ: Kurtoa nanišanio “tripletu”! Plaše nas se svi!
Sa velikim samopouzdanjem posle pobede nad Atletikom u gradskom derbiju (2:1) fudbaleri Reala stigli su u Amsterdam na prvi meč osmine finala Lige šampiona. Kao trostrukim uzastopnim osvajačima evropske krune logično je da im pripada uloga favorita od koje ne beže, ali je problem za treneraSantijaga Solarija potencijalni izostanak štopera, svetskog šampiona Rafaela Varana, koji nije trenirao sinoć s ostatkom tima jer ima grip.

Golman Madriđana Tibo Kurtoa svestan je da oprez mora da postoji, bez obzira na razliku u kvalitetu na strani njegovog tima. 

"Najvažnije je da napadamo i branimo se sa jedanaestoricom, da igramo s mnogo discipline", rekao jeKurtoa.

Ambicije Madriđana se ne menjaju godinama, tako je i ove sezone.

"Kada igrate za Real Madrid, igrate da biste osvojili sve trofeje. Idete do samog kraja, bilo da se radi o Kupu kralja, Primeri ili Ligi šampiona. To je život Realovog igrača."

Od osmine finala i VAR će odlučivati detalje na terenu.

"Ja ga volim. Na Svetskom prvenstvu sam imao dobro iskustvo s njim, u Španiji takođe. Istina je da ponekad pravila nisu jasna, sistem ne može da interveniše. Nekad je protiv tebe, nekada ti pomaže, ali mislim da je fudbal sa VAR-om mnogo pošteniji i da nam je taj sistem neophodan."

Golman Reala hvali protivnički tim.

"Ajaks je velikan svetskog fudbala. Dobar tim. Kupili su prošlog leta Blinda i Tadića, a pre toga imali su sjajne mlade igrače kao što su Zijeh, De Liht, De Jong... Znaju da igraju fudbal, da kombinuju, moramo da budemo obazrivi."

Ulogu favorita prihvata, ali potencira i kvalitete Kopljanika.

"Ajaks je u Ligi šampiona pokazao protiv Bajerna da je kvalitetna ekipa. Biće ovo duga i teška utakmica, neophodna nam je koncentracija. Imamo bogato iskustvo i znamo da moramo da uložimo makskimum. Niko od nas u timu ne razmišlja o laganoj utakmici."

Kurtoa je ubeđen da se Ajaks, ali i ostali rivali sada više plaše Reala nego pre nekoliko meseci.

"Primetio sam da su uvideli da je teže pobediti nas sada nego što je to bio slučaj u oktobru. Bio je to loš mesec za nas, a sada igramo jako dobro i ne plaši nas se samo Ajaks već i ostali rivali. Borimo se za kup, za Primeru i Ligu šampiona, nigde nismo izugbili šansu za trofej, i to je ono što naše rivale plaši."

Na pitanje o četvrtoj vezanoj tituli šampiona Evrope, belgijski golman odgovara:

"Razmišljam o njoj. Svake godine postavlja se pitanje ko je favorit i skoro svaki fudbaler kaže Real iz Madrida. Imamo sjajan tim, prepun top igrača i neophodno iskustvo. Kandidata je više, ali mi se nećemo unapred predati. Idemo utakmicu po utakmicu."

Pitali su ga na kraju i za "tripletu", a golman Reala kaže:

"Ne razmišljamo toliko daleko. Idemo utakmicu po utakmicu, ma koliko vam to bilo dosadno. Nemamo vremena da sada razmišljamo o revanšu Kupa kralja s Barsom. Sad je vreme za Ajaks, posle toga za Đironu, pa Levante... Mora tako, a na kraju ćemo da vidimo gde smo. Nadam se na vrhu, sa tri pehara u rukama", zaključio je Tibo Kurtoa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar