ЛЕ: „Очајни“ Фенер сломио „супериорни“ Зенит!

Зенит промашио пенал, голман јунак у победи Фенера! Фудбалери Фенербачхеа савладали су Зенит 1:0, у првом мечу шеснаестрине финала Лиге Европе.  Фенер се бори за опстанак, али "гура" у Европи! Бранислав Ивановић није могао да заустави Ислама Слиманија, али двомеч је остао "отворен" после промашаја играча обе екипе.  Турцима прва рунда борбе за осмину финала Лигу Европе. . .

Фудбал 12.02.2019 | 21:15
ЛЕ: „Очајни“ Фенер сломио „супериорни“ Зенит!
Турски великан, који се ове сезоне бори за опстанак у домаћем шампионату, стекао је минималну предност уочи реванша у Санкт Петербургу.

Тријумф Фенеру је донео Ислам Слимани у 21. минуту, покупио је одбитак након корнера који је извео Матје Валбуена и волеј ударцем затресао мрежу Зенита.

Гости су имали шансу да изједначе резултат минут пре полувремена, Омер Топрак је неопрезно стартовао и фаулирао Друисија у свом казненом простору.

Лопту је на пенал ставио Словенац Роберт Мак, али није искористио једанаестерац. Голман Фенера Текин је скренуо путању лопте на пречку, а након што се одбила од тле испред гол линије, ухватио је пре него што су притрчали играчи Зенита.

Фенер је био близу 2:0 у првој половини другог дела меча, али Слимани, Елмас и Валбуена нису искористили одличне прилике.

Гости из Санкт Петербурга су запретили тек у завршници, јануарско појачање из Украјине Јарослав Ракицки шутира поред гола, а најбољу прилику не користи Артјом Дзјуба чији шут главом под пречку брани херој Фенера Текин.

Бивши капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић одиграо је свих 90 минута за Зенит на позицији штопера.

Реванш меч на програму је 21. фебруара у Русији.

Док Фенер грца и посрће у турском првенству, а Зенит доминира у руском, Лига Европе је вечерас показало да игре у домаћим шампионатима не играју пресудну улогу.

Фенербахче који се бори за опстанак у Турској је у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе савладао Зенит са 1:0 и остварио минималан капитал пред реванш у Санкт Петербургу. Видећемо, да ли и довољан...

Јунаци победе су били стрелац јединог гола Ислам Слимани, али и голман Текин који је у финишу првог полувремена осбранио пенал Роберту Маку за изједначење.

Слимани је постигао једини гол на мечу у 21. минуту када се добро снашао после корнера и скока Мозесакоји му је спустио лопту.

Није Фенер вечерас деловао као екипа која у Турској има кошмарну сезону и доживљава ударац за ударцем. Не само да је добро контролисао меч, већ је у већем делу и надиграо Русе који очигледно нису још у доброј форми и осећа се последица двомесечне паузе у првенству.

Додуше, имао је Зенит сјајну прилику да изједначи у 44. минуту, али је голман Текин прочитао намеру Макаса 11 метара и уз дозу среће спречио Русе да поравнају резултат.

Прва европска утакмица у 2019. години одиграна је у Лиги Европе!

Иако је у бројнијем међународном такмичењу уобичајено да се утакмице играју четвртком, Фенербахче и Зенит су "поранили" због тога што ће се у Истанбулу играти још један дуел у овој фази (Галатасарај - Бенфика, четвртак 18.55), како не би дошло до нереда навијача.

Видели смо само један гол, али и промашен једанаестерац и жустру игру, која ће дати енергију Фенербахчеу да "преокрене" сезону, док реванш остаје отворен...

ФЕНЕРБАХЧЕ - ЗЕНИТ 1:0 (1:0)

Ислам Слимани је постигао једини гол на утакмици у 21. минуту, мада је Роберт Мак могао брзо да изједначи резултат у 44, међутим промашио је једанаестерац.

Односно - Харун Текин је одбранио, да би лопта потом завршила на стативи...

Алжирац је могао да постигне други гол на мечу и да тако Фенеру олакша судбину у другом полувремену, у великој шанси био је и Матје Валбуена, да би Артјом Дзјуба и Јарослав Ракитски имали потом шансе за тим из Санкт Петербурга, међутим и њихови шутеви су отишли у неповрат.

Бранислав Ивановић је одиграо свих 90 минута у дресу Зенита. Овога пута наступио је на позицији штопера уз новајлију Јарослава Ракитског који је стигао ове зиме из Шахтјора за скоро 20 милиона евра.

Видећемо да ли је ово знак да ће се Фенер пробудити у наставку сезоне пошто су веома лоши у првенству Турске где су тек на 14. месту и БОРЕ СЕ ЗА ОПСТАНАК.

Скупоцени тим из Истанбула имао је превише киксева ове сезоне, а уз много среће се пласирао у наредну фазу Лигу Европе пошто су у групи са Динамом из Загреба, који је био првопласиран, освојили тек осам бодова.

То је било довољно да буду испред Спартака из Трнаве (седам бодова) и Андерлехта (три бода).

ПАРОВИ ШЕСНАЕСТИНЕ ФИНАЛА:

Фенербахче - Зенит 1:0 (1:0)
/Слимани 21/

Четвртак: 

Галатасарај - Бенфика (од 18.55)
БАТЕ Борисов - Арсенал
Краснодар - Бајер Леверкузен
Лацио - Севиља
Олимпијакос - Динамо Кијев
Рапид Беч - Интер
Рен - Бетис
Славија Праг - Генк

Викторија Плзењ - Динамо Загреб (21.00)
Клуб Бриж - Салцбург
Цирих - Наполи
Малме - Челси
Шахтјор - Ајнтрахт
Селтик - Валенсија
Спортинг - Виљареал

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар