LE: „Očajni“ Fener slomio „superiorni“ Zenit!

Zenit promašio penal, golman junak u pobedi Fenera! Fudbaleri Fenerbačhea savladali su Zenit 1:0, u prvom meču šesnaestrine finala Lige Evrope.  Fener se bori za opstanak, ali "gura" u Evropi! Branislav Ivanović nije mogao da zaustavi Islama Slimanija, ali dvomeč je ostao "otvoren" posle promašaja igrača obe ekipe.  Turcima prva runda borbe za osminu finala Ligu Evrope. . .

Fudbal 12.02.2019 | 21:15
LE: „Očajni“ Fener slomio „superiorni“ Zenit!
Turski velikan, koji se ove sezone bori za opstanak u domaćem šampionatu, stekao je minimalnu prednost uoči revanša u Sankt Peterburgu.

Trijumf Feneru je doneo Islam Slimani u 21. minutu, pokupio je odbitak nakon kornera koji je izveo Matje Valbuena i volej udarcem zatresao mrežu Zenita.

Gosti su imali šansu da izjednače rezultat minut pre poluvremena, Omer Toprak je neoprezno startovao i faulirao Druisija u svom kaznenom prostoru.

Loptu je na penal stavio Slovenac Robert Mak, ali nije iskoristio jedanaesterac. Golman Fenera Tekin je skrenuo putanju lopte na prečku, a nakon što se odbila od tle ispred gol linije, uhvatio je pre nego što su pritrčali igrači Zenita.

Fener je bio blizu 2:0 u prvoj polovini drugog dela meča, ali Slimani, Elmas i Valbuena nisu iskoristili odlične prilike.

Gosti iz Sankt Peterburga su zapretili tek u završnici, januarsko pojačanje iz Ukrajine Jaroslav Rakicki šutira pored gola, a najbolju priliku ne koristi Artjom Dzjuba čiji šut glavom pod prečku brani heroj Fenera Tekin.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Zenit na poziciji štopera.

Revanš meč na programu je 21. februara u Rusiji.

Dok Fener grca i posrće u turskom prvenstvu, a Zenit dominira u ruskom, Liga Evrope je večeras pokazalo da igre u domaćim šampionatima ne igraju presudnu ulogu.

Fenerbahče koji se bori za opstanak u Turskoj je u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope savladao Zenit sa 1:0 i ostvario minimalan kapital pred revanš u Sankt Peterburgu. Videćemo, da li i dovoljan...

Junaci pobede su bili strelac jedinog gola Islam Slimani, ali i golman Tekin koji je u finišu prvog poluvremena osbranio penal Robertu Maku za izjednačenje.

Slimani je postigao jedini gol na meču u 21. minutu kada se dobro snašao posle kornera i skoka Mozesakoji mu je spustio loptu.

Nije Fener večeras delovao kao ekipa koja u Turskoj ima košmarnu sezonu i doživljava udarac za udarcem. Ne samo da je dobro kontrolisao meč, već je u većem delu i nadigrao Ruse koji očigledno nisu još u dobroj formi i oseća se posledica dvomesečne pauze u prvenstvu.

Doduše, imao je Zenit sjajnu priliku da izjednači u 44. minutu, ali je golman Tekin pročitao nameru Makasa 11 metara i uz dozu sreće sprečio Ruse da poravnaju rezultat.

Prva evropska utakmica u 2019. godini odigrana je u Ligi Evrope!

Iako je u brojnijem međunarodnom takmičenju uobičajeno da se utakmice igraju četvrtkom, Fenerbahče i Zenit su "poranili" zbog toga što će se u Istanbulu igrati još jedan duel u ovoj fazi (Galatasaraj - Benfika, četvrtak 18.55), kako ne bi došlo do nereda navijača.

Videli smo samo jedan gol, ali i promašen jedanaesterac i žustru igru, koja će dati energiju Fenerbahčeu da "preokrene" sezonu, dok revanš ostaje otvoren...

FENERBAHČE - ZENIT 1:0 (1:0)

Islam Slimani je postigao jedini gol na utakmici u 21. minutu, mada je Robert Mak mogao brzo da izjednači rezultat u 44, međutim promašio je jedanaesterac.

Odnosno - Harun Tekin je odbranio, da bi lopta potom završila na stativi...

Alžirac je mogao da postigne drugi gol na meču i da tako Feneru olakša sudbinu u drugom poluvremenu, u velikoj šansi bio je i Matje Valbuena, da bi Artjom Dzjuba i Jaroslav Rakitski imali potom šanse za tim iz Sankt Peterburga, međutim i njihovi šutevi su otišli u nepovrat.

Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta u dresu Zenita. Ovoga puta nastupio je na poziciji štopera uz novajliju Jaroslava Rakitskog koji je stigao ove zime iz Šahtjora za skoro 20 miliona evra.

Videćemo da li je ovo znak da će se Fener probuditi u nastavku sezone pošto su veoma loši u prvenstvu Turske gde su tek na 14. mestu i BORE SE ZA OPSTANAK.

Skupoceni tim iz Istanbula imao je previše kikseva ove sezone, a uz mnogo sreće se plasirao u narednu fazu Ligu Evrope pošto su u grupi sa Dinamom iz Zagreba, koji je bio prvoplasiran, osvojili tek osam bodova.

To je bilo dovoljno da budu ispred Spartaka iz Trnave (sedam bodova) i Anderlehta (tri boda).

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA:

Fenerbahče - Zenit 1:0 (1:0)
/Slimani 21/

Četvrtak: 

Galatasaraj - Benfika (od 18.55)
BATE Borisov - Arsenal
Krasnodar - Bajer Leverkuzen
Lacio - Sevilja
Olimpijakos - Dinamo Kijev
Rapid Beč - Inter
Ren - Betis
Slavija Prag - Genk

Viktorija Plzenj - Dinamo Zagreb (21.00)
Klub Briž - Salcburg
Cirih - Napoli
Malme - Čelsi
Šahtjor - Ajntraht
Seltik - Valensija
Sporting - Viljareal

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar