ЕУ ће се распасти као Совјет. Савез

Уколико се Европска унија не пробуди и не препозна унутрашње и спољашње претње завршиће као Совјетски Савез, изјавио је милијардер Џорџ Сорош, алудирајући на распад совјетског блока 1991. године.

Свијет 12.02.2019 | 21:10
ЕУ ће се распасти као Совјет. Савез
Како преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ) Сорош је рекао да Европа "месечари" према уништењу, а да народ Европе мора да се пробуди пре него што буде касно. Он додаје да је ЕУ тренутно у "револуционарном тренутку", а да је крајњи исход "крајње неизвестан". 

Најгоре од свега, каже Сорош, је чињеница да ни европски лидери ни њени грађани нису свесни ове ситуације.

Сороша тренутно руководство Европе подсећа на совјетски политбиро када се Савез распао - настављајући да издаје указе као да су они релевантни.

По питању избора за Европски парламент, Сорош каже да је то тачка у којој ће доћи до новог сукоба у ЕУ - очекује се да ће антисистемске, евроскептичне партије остварити добре резултате.

- Нажалост, антиевропске снаге уживају предност на изборима. Постоји више разлога за то, укључујући и старомодни партијски систем који је присутан у већини европских земаља, немогућност промене споразума и недостатак правних средстава за кажњавање држава чланица које крше принципе на којима је ЕУ основана - рекао је Сорош.

Што се тиче Немачке, Сорош је оценио да се коалиција окупљена око Хришћанско-демократске уније немачке канцеларке Ангеле Меркел, која служи свој последњи мандат, неће моћи да делује у потпуности проевропски, јер притисак врши ултрадесничарска Алтернатива за Немачку (АфД).

Ситуацију по питању Брегизита Сорош види као толико компликовану да Британци, каже, сада само желе да се заврши, иако ће то бити догађај који ће дефинисати будућност Британије у наредних неколико деценија. Он додаје да британска јавност полако свата "тешке последице" које ће имати излазак Британије из ЕУ.

Италија је по његовом мишљењу направила "фаталну грешку" када се 2017. године позвала на Даблински споразум, који налаже да мигранти морају да затраже азил у првој земљи у коју уђу.

Борба Италије са растућим бројем миграната бацила је државу у руке антиевропске Лиге и Покрета пет звезда 2018. године, додаје Сорош.

Како би се изборила са антиевропским силама, Европа мора да препозна своје непријатеље и пробуди проевропску већину.

- У супротном, сан јединствене Европе могао би да постане кошмар 21. века - упозорава Сорош.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Микиц

12.02.2019 21:31

Управо он је све урадио да се ЕУ распадне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

13.02.2019 01:30

Управо тако.

Name

Кик

12.02.2019 21:35

Цуј овог лазова и монструма..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

13.02.2019 01:12

Видовит Човјек говори истину.

Name

Кики

13.02.2019 11:29

Господин цовјек...цим се Вуциц састаје са њим и његовом дјецом, знаци да је најјаци.

Name

БИХ...

12.02.2019 23:16

марс брезобрзни створе јебале те твоје милијарде бар да си постен сто изговарас бљуветине свакојаке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

13.02.2019 00:16

Па ЕУ истурено одељење НАТО пакта треба да се распадне... ткз . модернИ колонизатори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питер

13.02.2019 06:50

Преувелицава се његова улога у свијету.Он је добар на берзи.Уствари најаци.Зарадио је преко милијарду долара преко ноци тргујуци валутама ГБП и УСД.И са хедз фондовима ради и зарадује.А његова политицка памет и није несто.Једино,мозда се друзи са упуценим људима у те ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

13.02.2019 08:03

Дабогда се распала И нестала Са лица земље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

13.02.2019 09:22

Дабогда пропала та клозет ЕУ од бога остаде дасу муско И зенско парови како се појави клозет ЕУ сад Зена зену јебе без курца И дијете роде или мускарац мускарац овај народ бог треба унистит огњем пакленим друго у клозет ЕУ нема висе социјалог осигурања за особе од 60година зна И умри стоßе Тице судства ту нема нити је било икад права за народ само за гузоње њихове поданике И изврсиоце рецимо кад доес стоßе Тице додатних осигурања у клозет у цовјек од 50година немозе правит уговор јавно казу у осигурању они подрзавају само особе од 18 година ПА надаље јер требају само паре дасе плаца а дасе нетрази од њих ја И највисе волио кадсе врацам назад из дрзавне бих кад И дозивио даје изгорила ка слама И даје нема висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупез

13.02.2019 13:57

Е овај све зна родила га мајка.

ОДГОВОРИТЕ