Нема Ројса ни Алкасера, Покетино зна ко ће бити главни...

Санчо! "Нисам изненађен његовим играма", каже тренер Спарса.

Фудбал 13.02.2019 | 13:45
Нема Ројса ни Алкасера, Покетино зна ко ће бити главни...
Маурисио Покетино је рекао да није изненађен игром и утицајем који Џејдон Санчо има на игру Борусије из Дортмунда док се његов Тотенхем спрема за меч против Борусије Дортмунд у среду од 21 час.

Санчо има 18 година, али је већ сада јасно да је он један од највећих европских проспеката. У Дортмунд је стигао из Манчестер Ситија за 8.000.000 фунти, а у Бундеслиги је дао осам голова и поделио 11 асистенција.

Марко Ројс и Пако Алкасер су повређени, тако да ће Санчо бити највећа нападачка претња по Тотенхем. И то ће га највероватније чувати Јан Вертонген пошто ни Дени Роуз ни Бен Дејвис нису фит да почну утакмицу.

Покетино је рекао да је пратио Санча пре него што је овај отишао у Немачку.

"Нисам толико импресиониран са њим. Знали смо врло добро на какве игре је спреман. Видели смо квалитет још док је био у Ситију. Протеклих година смо говорили да је он велики проспект и јако добар играч. Сада показује то у Бундеслиги. И зато ме то не изненађује. Он је талентован играч", рекао је Покетино.

Спарси су били један од тимова који су пратили Санча пре него што је отишао у Дортмунд, а Покетино је на конференцији рекао да не жели да прича о томе.

Каже тренер Тотенхема да је видео код играча да постоји код њих посебна жеља.

"Видео сам им у очима посебну мотивацију. Не знам због чега је тако јер је код мене мотивација висока без обзира да ли играмо против Дортмунда или Барселоне, или неког другог тима у другом такмичењу. Ндам се да ће Вембли бити пун и да ћемо одатле црпети енергију", каже Покетино.

Управо је о Покетину своје мишљење изнео и Марио Геце који је Тотенхем описао као "веома јак" тим.

"Тренер је тамо већ дуго. Имају играче с невероватним квалитетом. И они су дуго у клубу као и тренер. Сјајно је када се гради тако нешто. Сигуран сам да ће бити интересантно и узбудљиво", рекао је Геце.

Меч на Вемблију игра се вечерас од 21 час, а Борусија ће наступити без четворице стандардних фудбалера - Марка Ројса (бутни мишић), Јулијана Вајгла (грип), Пака Алкасера (раме) и Лукаша Пишчека (пета).Санчо је заборавио пасош пред пут, па је зато лет каснио 20 минута.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар