Nema Rojsa ni Alkasera, Poketino zna ko će biti glavni...

Sančo! "Nisam iznenađen njegovim igrama", kaže trener Sparsa.

Fudbal 13.02.2019 | 13:45
Nema Rojsa ni Alkasera, Poketino zna ko će biti glavni...
Maurisio Poketino je rekao da nije iznenađen igrom i uticajem koji Džejdon Sančo ima na igru Borusije iz Dortmunda dok se njegov Totenhem sprema za meč protiv Borusije Dortmund u sredu od 21 čas.

Sančo ima 18 godina, ali je već sada jasno da je on jedan od najvećih evropskih prospekata. U Dortmund je stigao iz Mančester Sitija za 8.000.000 funti, a u Bundesligi je dao osam golova i podelio 11 asistencija.

Marko Rojs i Pako Alkaser su povređeni, tako da će Sančo biti najveća napadačka pretnja po Totenhem. I to će ga najverovatnije čuvati Jan Vertongen pošto ni Deni Rouz ni Ben Dejvis nisu fit da počnu utakmicu.

Poketino je rekao da je pratio Sanča pre nego što je ovaj otišao u Nemačku.

"Nisam toliko impresioniran sa njim. Znali smo vrlo dobro na kakve igre je spreman. Videli smo kvalitet još dok je bio u Sitiju. Proteklih godina smo govorili da je on veliki prospekt i jako dobar igrač. Sada pokazuje to u Bundesligi. I zato me to ne iznenađuje. On je talentovan igrač", rekao je Poketino.

Sparsi su bili jedan od timova koji su pratili Sanča pre nego što je otišao u Dortmund, a Poketino je na konferenciji rekao da ne želi da priča o tome.

Kaže trener Totenhema da je video kod igrača da postoji kod njih posebna želja.

"Video sam im u očima posebnu motivaciju. Ne znam zbog čega je tako jer je kod mene motivacija visoka bez obzira da li igramo protiv Dortmunda ili Barselone, ili nekog drugog tima u drugom takmičenju. Ndam se da će Vembli biti pun i da ćemo odatle crpeti energiju", kaže Poketino.

Upravo je o Poketinu svoje mišljenje izneo i Mario Gece koji je Totenhem opisao kao "veoma jak" tim.

"Trener je tamo već dugo. Imaju igrače s neverovatnim kvalitetom. I oni su dugo u klubu kao i trener. Sjajno je kada se gradi tako nešto. Siguran sam da će biti interesantno i uzbudljivo", rekao je Gece.

Meč na Vembliju igra se večeras od 21 čas, a Borusija će nastupiti bez četvorice standardnih fudbalera - Marka Rojsa (butni mišić), Julijana Vajgla (grip), Paka Alkasera (rame) i Lukaša Piščeka (peta).Sančo je zaboravio pasoš pred put, pa je zato let kasnio 20 minuta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar