"Лола" Смиљанић: Жуља ме клупа, могу да помогнем!

Искусни везни фудбалер Партизана уверава да је спреман и да може доста да помогне црно-белима у другом делу сезоне.

Фудбал 12.02.2019 | 21:25
"Лола" Смиљанић: Жуља ме клупа, могу да помогнем!
"Жуља ме клупа. Лепо се осећам, у годинама сам где мислим да могу да играм добро. Не могу да кажем да су најбоље године, али могу да пружим много", почео је разговор са новинарима Милан "Лола" Смиљанић (32).

Прошлог лета вратио се у Партизан, клуб у којем је поникао и који, како сам каже, воли највише. Али, за разлику од првог и другог мандата када је био стандардан, од повратка се није наиграо.

Одиграо је тек шест утакмица…

"Не правим проблеме, никада нисам, волео бих да помогнем и дам допринос екипи. Да не могу, рекао бих. Осећам се лепо, после три, четири године сам одрадио припреме од почетка до краја. Никада нисам имао проблеме унутар екипе", наставио је Смиљанић.

Већ по првим тренинзима у Партизану било је јасно да је "Лола" спреман да помогне и преузме улогу лидера, што је и чинио сваки пут када би му тренер Зоран Мирковић пружио шансу.

Смиљанић се нада да ће Партизан у другом делу сезоне успети да направи добар резултат у купу и да неће разочарати и у Суперлиги.

"Имамо императив да освојимо Куп и да не разочарамо много у првенству, да нам Звезда не побегне. Увек сам био реалан и мислим да сада титула није реална. Имамо дерби где можемо мало да окренемо ситуацију, не можемо да се надамо титули, али свакако да буде мало занимљивије", сматра један од капитена црно-белих.

Зна и због чега је титула тако рано изгубљена…

"У неким утакмицама смо били сви једнолични, упали смо у неко сивило. Потребан нам је неко да нас дигне, било је утакмица у којима смо водили, па несрећно примали голове, али руку на срце и оних у којима смо имали среће. Имамо доста младих играча и велики потенцијал. Испада као да смо дигли руке, па сад стављамо клинце да играју, стварно није тако", објаснио је везни фудбалер "парног ваљка".

Будућност Партизана је, ипак, на клинцима који су углавном поникли у Хумској.

"Имамо два, три млада играча који не само да би требало да се изгурају, него заслужују да играју. Гледам да из ове сезоне извучемо максимум. То је да неки играчи дођу у ситуацију да играју у сениорском погону, то је тежак прелаз", рекао је Смиљанић и наставио понаособ о свакоме.

О Филипу Стевановићу…

"Филип Стевановић је огроман таленат и требало би да га гајимо. Није све у таленту, мора мало да се навикне на неке ствари. Има добру главу и сматрам да је један са највећим потенцијалом у скоријој прошлости. Никада нисам правио проблеме на терену, ван терена сам правио неке глупости не бежим од тога. Мислим да је Фића тотално другачији у глави, скроман, умеренији, смиренији. А има такав таленат да не мора да буде такав."

О Страхињи Павловићу…

"Нема много добрих штопера са левом ногом. Таквог играча Европа жели. Он мора да ради на себи, има све предиспозиције. Мало је добрих младих левоногих штопера. Дрчан је, безобразан, што ми се баш свиђа. Има став. Видим у њему лидера у неком периоду."

О Светозару Марковићу…

"Свету више не гледамо као да је клинац, а он је озбиљан клинац и даље по годинама. Не знам да ли је паметно да оде, ипак , знамо како клуб функционише. Има квалитет, има главу, сигурно да клуб може добро да заради на њему. Није реално очекивати да не прави киксеве у тим годинама, одговорна је позиција."

О Данилу Пантићу…

"Волим малог Панту. Када је он улазио у први тим, сачекао сам га. Наш играч, наше дете, преталентован је, много воли Партизан. Да се ја питам на таквим играчима бих градио Партизан. Одрастао је уз мене, шалио се са мном на тренинзима, рекао сам му да не запиње..."

О Радивоју Босићу…

"Босић је дошао касније, требаће му адаптација. Дигла се прашина због доласка из Звезде, биће под лупом. То не може да се пореди са Стојковићем, јер је Влада већ био формиран као фудбалер, репрезентативац. Не би Босић био са нама да нема квалитет. У фудбалу је битна и срећа да би све било како треба."

О Златану Шеховићу…

"Шеховић има то нешто позитивно. Он иде, удара у зид, има брзину и велико срце. За ту позицију то може да буде добро. Карактер не може да се мења, али може да се ублажи. Он је ван терена добрица и лепо васпитан момак."

О Армину Ђерлеку…

"Ђерлек је миран, повучен, има неку своју визију фудбала и приче. Он је мени онако нека немачка школа. Има свој пут и не одступа од њега. Од њега се сад очекује не да буде вођа, али да уђе у неку стандардну причу."

О Дејану Георгијевићу…

"Георгијевић је био с нама кратко. Сећам га се, не толико као играча, али би требало тако да прихватамо нашу децу, сваки играч нам је битан." 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар