"Lola" Smiljanić: Žulja me klupa, mogu da pomognem!

Iskusni vezni fudbaler Partizana uverava da je spreman i da može dosta da pomogne crno-belima u drugom delu sezone.

Fudbal 12.02.2019 | 21:25
"Lola" Smiljanić: Žulja me klupa, mogu da pomognem!
"Žulja me klupa. Lepo se osećam, u godinama sam gde mislim da mogu da igram dobro. Ne mogu da kažem da su najbolje godine, ali mogu da pružim mnogo", počeo je razgovor sa novinarima Milan "Lola" Smiljanić (32).

Prošlog leta vratio se u Partizan, klub u kojem je ponikao i koji, kako sam kaže, voli najviše. Ali, za razliku od prvog i drugog mandata kada je bio standardan, od povratka se nije naigrao.

Odigrao je tek šest utakmica…

"Ne pravim probleme, nikada nisam, voleo bih da pomognem i dam doprinos ekipi. Da ne mogu, rekao bih. Osećam se lepo, posle tri, četiri godine sam odradio pripreme od početka do kraja. Nikada nisam imao probleme unutar ekipe", nastavio je Smiljanić.

Već po prvim treninzima u Partizanu bilo je jasno da je "Lola" spreman da pomogne i preuzme ulogu lidera, što je i činio svaki put kada bi mu trener Zoran Mirković pružio šansu.

Smiljanić se nada da će Partizan u drugom delu sezone uspeti da napravi dobar rezultat u kupu i da neće razočarati i u Superligi.

"Imamo imperativ da osvojimo Kup i da ne razočaramo mnogo u prvenstvu, da nam Zvezda ne pobegne. Uvek sam bio realan i mislim da sada titula nije realna. Imamo derbi gde možemo malo da okrenemo situaciju, ne možemo da se nadamo tituli, ali svakako da bude malo zanimljivije", smatra jedan od kapitena crno-belih.

Zna i zbog čega je titula tako rano izgubljena…

"U nekim utakmicama smo bili svi jednolični, upali smo u neko sivilo. Potreban nam je neko da nas digne, bilo je utakmica u kojima smo vodili, pa nesrećno primali golove, ali ruku na srce i onih u kojima smo imali sreće. Imamo dosta mladih igrača i veliki potencijal. Ispada kao da smo digli ruke, pa sad stavljamo klince da igraju, stvarno nije tako", objasnio je vezni fudbaler "parnog valjka".

Budućnost Partizana je, ipak, na klincima koji su uglavnom ponikli u Humskoj.

"Imamo dva, tri mlada igrača koji ne samo da bi trebalo da se izguraju, nego zaslužuju da igraju. Gledam da iz ove sezone izvučemo maksimum. To je da neki igrači dođu u situaciju da igraju u seniorskom pogonu, to je težak prelaz", rekao je Smiljanić i nastavio ponaosob o svakome.

O Filipu Stevanoviću…

"Filip Stevanović je ogroman talenat i trebalo bi da ga gajimo. Nije sve u talentu, mora malo da se navikne na neke stvari. Ima dobru glavu i smatram da je jedan sa najvećim potencijalom u skorijoj prošlosti. Nikada nisam pravio probleme na terenu, van terena sam pravio neke gluposti ne bežim od toga. Mislim da je Fića totalno drugačiji u glavi, skroman, umereniji, smireniji. A ima takav talenat da ne mora da bude takav."

O Strahinji Pavloviću…

"Nema mnogo dobrih štopera sa levom nogom. Takvog igrača Evropa želi. On mora da radi na sebi, ima sve predispozicije. Malo je dobrih mladih levonogih štopera. Drčan je, bezobrazan, što mi se baš sviđa. Ima stav. Vidim u njemu lidera u nekom periodu."

O Svetozaru Markoviću…

"Svetu više ne gledamo kao da je klinac, a on je ozbiljan klinac i dalje po godinama. Ne znam da li je pametno da ode, ipak , znamo kako klub funkcioniše. Ima kvalitet, ima glavu, sigurno da klub može dobro da zaradi na njemu. Nije realno očekivati da ne pravi kikseve u tim godinama, odgovorna je pozicija."

O Danilu Pantiću…

"Volim malog Pantu. Kada je on ulazio u prvi tim, sačekao sam ga. Naš igrač, naše dete, pretalentovan je, mnogo voli Partizan. Da se ja pitam na takvim igračima bih gradio Partizan. Odrastao je uz mene, šalio se sa mnom na treninzima, rekao sam mu da ne zapinje..."

O Radivoju Bosiću…

"Bosić je došao kasnije, trebaće mu adaptacija. Digla se prašina zbog dolaska iz Zvezde, biće pod lupom. To ne može da se poredi sa Stojkovićem, jer je Vlada već bio formiran kao fudbaler, reprezentativac. Ne bi Bosić bio sa nama da nema kvalitet. U fudbalu je bitna i sreća da bi sve bilo kako treba."

O Zlatanu Šehoviću…

"Šehović ima to nešto pozitivno. On ide, udara u zid, ima brzinu i veliko srce. Za tu poziciju to može da bude dobro. Karakter ne može da se menja, ali može da se ublaži. On je van terena dobrica i lepo vaspitan momak."

O Arminu Đerleku…

"Đerlek je miran, povučen, ima neku svoju viziju fudbala i priče. On je meni onako neka nemačka škola. Ima svoj put i ne odstupa od njega. Od njega se sad očekuje ne da bude vođa, ali da uđe u neku standardnu priču."

O Dejanu Georgijeviću…

"Georgijević je bio s nama kratko. Sećam ga se, ne toliko kao igrača, ali bi trebalo tako da prihvatamo našu decu, svaki igrač nam je bitan." 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar