Роби: Пуно сам боље, све је супер!

Роберт Просинечки је за "Вечерњи. хр" истакао да се осјећа много боље након операције коју је крајем новембра прошле године имао у Сарајеву.

Фудбал 12.02.2019 | 20:45
Роби: Пуно сам боље, све је супер!
"Змајеви" су под вођством Роберта Просинечког освојили прво мјесто у Трећој групи Лиге нација Б, чиме су обезбиједили пласман у највишу дивизију тог такмичења, али и учешће у плеј-офу за одлазак на Европско првенство 2020. године, у случају да то право не остваре путем квалификација.

Селектор репрезентације БиХ је крајем новембра хоспитализован на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, гдје је због проблема с дебелим цријевом оперисан и још увијек је у процесу рехабилитације.

"Пукло ми је дебело цријево и онда сам морао на операцију. Важно је да сам дошао на вријеме, имао сам двије операције јер ми се рана отворила, а када си у болници, онда размишљаш само о томе да изађеш. Сада опет функционишем нормално и све је супер. Једем нормално и немам посебан режим, а имаћу још једну рутинску операцију коју ћу обавити послије репрезентативне паузе крајем марта послије утакмица са Јерменијом и Грчком", истакао је Просинечки за "Вечерњи.хр",

"Прву утакмицу играмо са Јерменијом и требали бисмо је ријешити без проблема, а након тога нам слиједи Грчка која је 'зезнута' и добра репрезентација. Играмо двије утакмице у три дана и важно је да добро почнемо квалификације", истакао је популарни Роби.

Просинечки истиче да у репрезентацији БиХ влада одлична атмосфера и да му је посебно задовољство радити са играчима попут Миралема Пјанића, Едина Џеке...

Цигарете?"Нисам престао, то нема везе са дебелим цријевом"

"Стреса увијек има. Али, савез је добро организован и задовољан сам. Направили смо одличан резултат у Лиги нација у којој смо ушли у А групу, а прошли смо и кроз смјену генерације. У БиХ увијек има талената. Имамо играче великог педигреа. Сјајно ми је радити са Џеком, Пјанићем, Колашинцем... али и младим играчима који долазе и показују квалитет. Одлична је атмосфера и у таквим је околностима увијек лијепо радити".

Еуро..

"Имамо квалитет и велике шансе поред Грчке, Финске, Италије... Озбиљно размишљамо о пласману и није то само семантика. Рецимо да је Италија фаворит, а ми ћемо своју шансу тражити из другог плана", закључио је Просинечки.

Шампионат Европе ће бити одржан у 12 градова - Лондон, Минхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурешт, Амстердам, Даблин, Билбао, Будимпешта, Глазгов и Копенхаген.

"Змајеви" ће Јермене угостити 23. марта, а посљедњи дуел ће имати у Луксембургу у новембру.

ГРУПА Ј: Италија, БиХ, Финска, Грчка, Јерменија и Лихтенштајн.

Комплетан распоред утакмица БиХ:

1. коло (23. март): БиХ - Јерменија 20:45 часова
2. коло (26. март): БиХ - Грчка 20:45
3. коло (8. јуни): Финска - БиХ 18:00
4. коло (11. јуни): Италија - БиХ 20:45
5. коло (5. септембар): БиХ - Лихтенштајн 20:45
6. коло (8.-10. септембар): Јерменија - БиХ 18:00
7. коло (12. октобар): БиХ - Финска 18:00
8. коло (15. октобар): Грчка - БиХ 20:45
9. коло (15. новембар): БиХ - Италија 20:45
10. коло (17.-19. новембар): Лихтенштајн - БиХ 20:45

Двије првопласиране репрезентације ће осигурати пласман на Европско првенство.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар