Robi: Puno sam bolje, sve je super!

Robert Prosinečki je za "Večernji. hr" istakao da se osjeća mnogo bolje nakon operacije koju je krajem novembra prošle godine imao u Sarajevu.

Fudbal 12.02.2019 | 20:45
Robi: Puno sam bolje, sve je super!
"Zmajevi" su pod vođstvom Roberta Prosinečkog osvojili prvo mjesto u Trećoj grupi Lige nacija B, čime su obezbijedili plasman u najvišu diviziju tog takmičenja, ali i učešće u plej-ofu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, u slučaju da to pravo ne ostvare putem kvalifikacija.

Selektor reprezentacije BiH je krajem novembra hospitalizovan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je zbog problema s debelim crijevom operisan i još uvijek je u procesu rehabilitacije.

"Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme, imao sam dvije operacije jer mi se rana otvorila, a kada si u bolnici, onda razmišljaš samo o tome da izađeš. Sada opet funkcionišem normalno i sve je super. Jedem normalno i nemam poseban režim, a imaću još jednu rutinsku operaciju koju ću obaviti poslije reprezentativne pauze krajem marta poslije utakmica sa Jermenijom i Grčkom", istakao je Prosinečki za "Večernji.hr",

"Prvu utakmicu igramo sa Jermenijom i trebali bismo je riješiti bez problema, a nakon toga nam slijedi Grčka koja je 'zeznuta' i dobra reprezentacija. Igramo dvije utakmice u tri dana i važno je da dobro počnemo kvalifikacije", istakao je popularni Robi.

Prosinečki ističe da u reprezentaciji BiH vlada odlična atmosfera i da mu je posebno zadovoljstvo raditi sa igračima poput Miralema Pjanića, Edina Džeke...

Cigarete?"Nisam prestao, to nema veze sa debelim crijevom"

"Stresa uvijek ima. Ali, savez je dobro organizovan i zadovoljan sam. Napravili smo odličan rezultat u Ligi nacija u kojoj smo ušli u A grupu, a prošli smo i kroz smjenu generacije. U BiH uvijek ima talenata. Imamo igrače velikog pedigrea. Sjajno mi je raditi sa Džekom, Pjanićem, Kolašincem... ali i mladim igračima koji dolaze i pokazuju kvalitet. Odlična je atmosfera i u takvim je okolnostima uvijek lijepo raditi".

Euro..

"Imamo kvalitet i velike šanse pored Grčke, Finske, Italije... Ozbiljno razmišljamo o plasmanu i nije to samo semantika. Recimo da je Italija favorit, a mi ćemo svoju šansu tražiti iz drugog plana", zaključio je Prosinečki.

Šampionat Evrope će biti održan u 12 gradova - London, Minhen, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Bukurešt, Amsterdam, Dablin, Bilbao, Budimpešta, Glazgov i Kopenhagen.

"Zmajevi" će Jermene ugostiti 23. marta, a posljednji duel će imati u Luksemburgu u novembru.

GRUPA J: Italija, BiH, Finska, Grčka, Jermenija i Lihtenštajn.

Kompletan raspored utakmica BiH:

1. kolo (23. mart): BiH - Jermenija 20:45 časova
2. kolo (26. mart): BiH - Grčka 20:45
3. kolo (8. juni): Finska - BiH 18:00
4. kolo (11. juni): Italija - BiH 20:45
5. kolo (5. septembar): BiH - Lihtenštajn 20:45
6. kolo (8.-10. septembar): Jermenija - BiH 18:00
7. kolo (12. oktobar): BiH - Finska 18:00
8. kolo (15. oktobar): Grčka - BiH 20:45
9. kolo (15. novembar): BiH - Italija 20:45
10. kolo (17.-19. novembar): Lihtenštajn - BiH 20:45

Dvije prvoplasirane reprezentacije će osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar