Наставља се и ЛЕ: Посљедња сламка за Фенер!

Зенит игра прву званичну утакмицу у 2019. години, што би турски клуб могао да искористи.

Фудбал 12.02.2019 | 17:30
Наставља се и ЛЕ: Посљедња сламка за Фенер!
Креће и нокаут фаза Лиге Европе, а отвориће је двобој Фенербахчеа и Зенита (18.55). 

Фенеру је пре свега примарно да се што више удаљи од зоне испадања у домаћем првенству и што пре заборави на катастрофалну сезону. Ништа бољи није ни у Европи где је групну фазу прошао захваљујући бољим играма на домаћем терену. Зенит је у супротној ситуацији. Лидери су у првенству Русије, док су у Европи попут Фенербахчеа искористили добре игре код куће. Зенит је последњи пут славио на гостовању у Европи 2017. године. С друге стране, Фенер је у Истанбулу изгубио само један од 14 дуела у овом такмичењу. Ово ће бити њихово прво званично одмеравање.   

Лига Европе једина је Фенербахчеова шанса да колико-толико спаси сезону, пошто је испао из домаћег Купа, а у првенству је у доњем делу табеле. Иако кубуре са формом, домаћи имају малу предност јер је ово прва Зенитова званична утакмица од средине децембра, па можда вреди ризиковати са кецом. Велика предност Фенербахчеа је што је у такмичарском ритму, међутим, ни долазак појачања, између осталихВиктор Мозес, нису успели много да учине. После две узастопне победе код куће Фенер је доживео пораз на гостовању Кајзерију. 

"То сигурно може да буде предност, али с друге стране Зенит је целе припреме провео само припремајући се за нас. Сигурно су нас проучили до најситнијег детаља, зато ћемо морати да одиграмо најбољу утакмицу сезоне како бисмо дошли до победе. Надам се подршци навијача, уз њих ћемо успети да са предношћу одемо на реванш", рекао је Ерсун Јанал. 

Подсетимо, после пораза на домаћем терену од Анкарагучуа крајем октобра (1:3), што је била шеста првенствена утакмица заредом без победе за Фенербахче, отказ на клупи Фенербахчеа добио је тренер Филип Коку. Холанђанин се није прославио па се управа клуба одлучила да отпусти Кокуа, а на клупи остави Кокуовог земљака и донедавног асистента Ервина Кумана. Реч је о две године старијем брату пуно познатијег Роналда који тренутно седи на клупи холандске репрезентације. Међутим, Куман није дуго издржао и на његово место дошао је Јанал, али ни он не блиста....

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар