Nastavlja se i LE: Posljednja slamka za Fener!

Zenit igra prvu zvaničnu utakmicu u 2019. godini, što bi turski klub mogao da iskoristi.

Fudbal 12.02.2019 | 17:30
Nastavlja se i LE: Posljednja slamka za Fener!
Kreće i nokaut faza Lige Evrope, a otvoriće je dvoboj Fenerbahčea i Zenita (18.55). 

Feneru je pre svega primarno da se što više udalji od zone ispadanja u domaćem prvenstvu i što pre zaboravi na katastrofalnu sezonu. Ništa bolji nije ni u Evropi gde je grupnu fazu prošao zahvaljujući boljim igrama na domaćem terenu. Zenit je u suprotnoj situaciji. Lideri su u prvenstvu Rusije, dok su u Evropi poput Fenerbahčea iskoristili dobre igre kod kuće. Zenit je poslednji put slavio na gostovanju u Evropi 2017. godine. S druge strane, Fener je u Istanbulu izgubio samo jedan od 14 duela u ovom takmičenju. Ovo će biti njihovo prvo zvanično odmeravanje.   

Liga Evrope jedina je Fenerbahčeova šansa da koliko-toliko spasi sezonu, pošto je ispao iz domaćeg Kupa, a u prvenstvu je u donjem delu tabele. Iako kubure sa formom, domaći imaju malu prednost jer je ovo prva Zenitova zvanična utakmica od sredine decembra, pa možda vredi rizikovati sa kecom. Velika prednost Fenerbahčea je što je u takmičarskom ritmu, međutim, ni dolazak pojačanja, između ostalihViktor Mozes, nisu uspeli mnogo da učine. Posle dve uzastopne pobede kod kuće Fener je doživeo poraz na gostovanju Kajzeriju. 

"To sigurno može da bude prednost, ali s druge strane Zenit je cele pripreme proveo samo pripremajući se za nas. Sigurno su nas proučili do najsitnijeg detalja, zato ćemo morati da odigramo najbolju utakmicu sezone kako bismo došli do pobede. Nadam se podršci navijača, uz njih ćemo uspeti da sa prednošću odemo na revanš", rekao je Ersun Janal. 

Podsetimo, posle poraza na domaćem terenu od Ankaragučua krajem oktobra (1:3), što je bila šesta prvenstvena utakmica zaredom bez pobede za Fenerbahče, otkaz na klupi Fenerbahčea dobio je trener Filip Koku. Holanđanin se nije proslavio pa se uprava kluba odlučila da otpusti Kokua, a na klupi ostavi Kokuovog zemljaka i donedavnog asistenta Ervina Kumana. Reč je o dve godine starijem bratu puno poznatijeg Ronalda koji trenutno sedi na klupi holandske reprezentacije. Međutim, Kuman nije dugo izdržao i na njegovo mesto došao je Janal, ali ni on ne blista....

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar