ЛШ: ''Змајеви'' на ''Вучицу'' у Риму!

Змајеви у Вечном граду, Вучица жели да наплати старе дугове! Еузебио ди Франческо и Сержо Консеисао играли у четири римска дербија као играчи, али је сада дошао тренутак да одемере снаге и као тренери.

Фудбал 12.02.2019 | 16:30
ЛШ: ''Змајеви'' на ''Вучицу'' у Риму!
Један можда не тако атрактиван, али свакако врло интересантан и узбудљив пар осмине финала Лиге шампиона. Рома и Порто први меч играју у Риму (уторак, 21.00) где ће свакако у благој предности бити домаћи тим, али је у овом тренутку тешко предвидети ко би могао да се нађе у четвртфиналу.

Адут Змајева је то што у досадашња четири међусобна меча са овим противником нису доживели пораз. Први пут су елиминисали Рому у Европи у сезони 1981/1982, и то у другом колу Купу победника купова, укупним резултатом 2:0, док су у сезони 2016/2017. оставили Вучицу без учешћа у Лиги шампиона (укупно 4:1). Римљани о том реваншу на Олимпику (0:3) причају са великом горчином у устима, пошто су поред убедљивог пораза меч завршили и са деветорицом играча на терену, бесни на пољског арбитра СимонаМарчињака.

Рома осцилира читаве сезоне, пре непуне две недеље доживела је дебакл од Фјорентине у Купу Италије (1:7), али је прошлог викенда ипак унела мирноћу у своје редове слављем у Верони (3:0). Порто је деловао као да га ништа не може зауставити на путу до шампионске титуле, али је утисак покварио са два везана ремија у свега пет дана, па му је Бенфика пришла на само бод заостатка.

Вучица је прошлу сезону успела да уздигне управо захваљујући фантастичним играма у Лиги шампиона, па се у Вечном граду надају да би нешто слично могло да се догоди и ове сезоне. Римљани су оптерећени првенством, али неће пропустити прилику да поново направе нешто велико у елитном такмичењу, уколико им се за тако нешто буде указала прилика.

"Ова утакмица је наша прилика да одиграмо у великом стилу и повратимо ентузијазам. Морамо да будемо снажни у одбрани, важно је да не примимо погодак, али не смемо да дозволимо да та жеља угрози наш идентитет и начин на који желимо да играмо. Сержо Консеисао ради одличан посао, Порто је компактан и организован тим, биће то захтеван меч, без обзира што је противник оптерећен повредама", рекао је тренер Роме Еузебио ди Франческо.

Змајеви су потпуно осакаћени у нападу. Поред већ дуже одсутног Абубакара, овај меч због повреде пропушта и Муса Марега, док ће због картона ван строја бити Хесус Корона. Свет то ће значајно отупети оштрицу екипе Сержа Консеисаа. Са друге стране, Еузебио ди Франческо је већ навикао на чињеницу да на готово сваком мечу нема пола тима на располагању. Овога пута ван строја су Олсен, Пероти, Карсдорп,Жесус, Шик и Ундер.

Двојица тренера се добро памте из времена када су носила дрес два велика римска клуба и учествовала у освајању последњих шампионских титула Роме и Лација. Консеисао је првобитно носио дрес Лација од 1998. до 2000. године и тада поред "скудета" освојио и Куп победника купова, односно Куп Италије. У другом мандату се поново домогао трофеја у Купу Италије (2003/2004). Ди Франческо је са Вучицом освојио "скудето" 2001. године. Двојица тренера су као играчи одмерили снаге у четири међусобна римска дербија, у којима је два пута славила Рома, а једном Лацио. Једини реми завршен је резултатом 3:3 и тада је један од стрелаца за Вучицу био управо Ди Франческо.

Због тренутног пада Портове форме благу предност дајемо Роми, али не верујему у неки претерано ефикасан меч. Ипак, све ће бити јасније на самом терену.

"У питању је 180 минута игре, морамо да се такмичимо и будемо паметни. Морамо да будемо доследни као тим, морамо бити најбољи. Наш циљ је да прођемо у четвртфинале. Долазак на овај стадион враћа успомене на трофеје које сам освојио у Лацију. Рим је увек у мени будио емоције, али фокус је сада на овом мечу", рекао је Консеисао.

Ако је слутити по ономе што је у Вечном граду када су се последњи пут састајала ова два клуба доживеоСимон Марчињак, на озбиљним искушењима би требало да буде и холандски судија Дани Макели. Ипак, њему и његовим помоћницима ће од велике помоћи бити и ВАР технологија, која је коначно ушла у елитно такмичење.

РОМА - ПОРТО (21.00, ТВ Арена спорт 2)

Стадион: Олимпико
Капацитет: 72.698
Судија: Дани Макели

РОМА (4-3-3): Миранте - Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов - Кристанте, Де Роси, Пелегрини - Заниоло, Џеко, Ел Шарави.

ПОРТО (4-3-3): Касиљас - Едер, Фелипе, Пепе, Тељес - Торес, Переира, Ерера - Отавио, Тикињо, Браими.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар