Реал и Барса у клинчу за Семберца!

Дивови из Шпаније у клинчу за Јовића, Реал сад нуди 45 милиона! После интересована Барселоне, у трку за нападача Ајнтрахта Луку Јовића укључио се и љути ривал Каталонаца, Реал Мадрид.

Фудбал 14.02.2019 | 16:00
Реал и Барса у клинчу за Семберца!
Реал одговорио Барси: За Јовића 45.000.000 евра! Билд пише да је шампион Европе тренутно у предности.

Два дана пошто је обљављено да скаути првака Шпаније помно прате игре репрезентативца Србије, стигла је вест да је и Реал у игри и да је чак у предности у односу на клуб са "Камп Ноу" стадиона.

Јовић, који је тренутно лидер на листи стрелаца у првенству Немачке са 14 голова, озбиљно је привукао пажњу краљевског клуба који је спреман да пошаље понуду у висини од 45 милиона евра.

Од како је на "Валд стадион" стигао из редова Бенфике на позајмицу, Јовић је прави хит у Бундеслиги. Он чини ударну песницу нападачког трија са Антом Ребићем и Себастијаном Халером, који су са њим заједно постигли 70 одсто свих голова екипе у овој сезони.

Иначе Јовић је и даље уговором везан за Бенфику, али када је прављен договор о позајмици, Немци су унели клаузулу по којој имају право откупа уговора за само седам милиона евра.

Нема сумње да је то био фантастичан потез спортског директора Фредија Бобића, јер ће у случају да откупе уговор Јовића, што је за очекивати, после тога моћи вишеструко да зараде.

Јовићева тржишна вредност се само у последња четири месеца увећала двоструко. Према сајту "Трансфермаркт", она је у октобру била 20 милиона, а сада је минимално 40 милиона.

Осим што је пружао одличне партије у Бундеслиги, Јовић је блистао и у Лиги Европе. Клуб из Франкфурта је у групној фази забележио свих шест победа, а Јовић је постигао пет голова.

Ел Класико за потпис младог српског нападача Луку Јовића и даље траје. Немачки медији су јуче обелоданили информацију да су агенти најбољег стрелца Бундеслиге већ постигли договор са Барселоном, али чини се да Реал не седи скрштених руку.

Тачније, Билд је пласирао информацију да је Флорентино Перез послао понуду у Франкфурт тешку 45.000.000 евра. И да је због конкретности и поменуте суме у овом тренутку за корак испред Барселоне када је у питању трка за младог српског аса.

Истина, према појединим сазнањима Барселона већ дуго кува трансферЛуке Јовића. Све је почело још у новембру када је један од главних скаута Барселоне боравио у Београду како би на делу видео Јовића у утакмици са Црном Гором. Потом је нападач рођен 1997. године опсервиран са свих страна и добио је више него задовољавајуће оцене.

Међутим, очигледно је да је офанзива Барселоне подстрекла људе у Мадриду да крену агресивније у акцију. Питање је да ли су закаснили, обзиром да је манаџер Луке Јовића већ имао састанак са директорима Барселоне Пепом Сегуром и Ериком Абидалом.

Међутим, Јовић се савршено уклапа у нову визију Реал Мадрида о којој је причао председник Краљевског Клуба Флорентино Перез.

„Наставићемо да радимо на довођењу младих играча који могу да буду звезде у будућности“, поручио је Флорентино Перез.

Он је додао да му нису јасна питања о новоим нападачу, пошто Реал у својим редовима има најбољег на свету Карима Бензему. Али... Бивши француски репрезентативац је већ у јесени каријере, баш као и Луис Суарез. И тај податак би могао Јовићу широм да отвори врата највећих шпанских клубова.

У Ајнтрахту могу да буду мирни. Добили су Јовића за само шест милиона евра и сада са стране могу да гледају лицитацију клубова који желе бившег вундеркинда Црвене звезде.

Летњи прелазни рок је још далеко.

Просек постизања голова
(Бундеслига)

Пако Алкасер (Борусија Д.) на сваких 54 минута
Лука Јовић (Ајнтрахт) 94
Марко Ројс (Борусија Д.) 128
Роберт Левандовски (Бајерн) 138
Тимо Вернер (Лајпциг)150
Себастијан Халер (Ајнтрахт Ф.) 157

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар