Детаљи акције ликвидације убице

Најтраженији бјегунац у БиХ, Един Гачић, који се сумњичи за брутално убиство припадника Федералне управе полиције Махира Бегића, те мјештанина Подорашца Сауда Султанића је убијен од стране припадника МУП-а КС, потврђено је федералним медијима.

Босна и Херцеговина 12.02.2019 | 18:22
Детаљи акције ликвидације убице
Сарајевски портал "Аваз.ба" пише да је Гачић убијен у обрачуну с полицијом, а за "Радиосарајево.ба" је потврђено да је том приликом један полицајац лакше рањен.

"Гаћић је убијен у међусобној размјени ватре, један полицајац је лакше рањен", рекла је за "Радиосарајево.ба" Сувада Кулдија, портпарол МУП-а Кантона Сарајево. 

Сарајевски портал "Аваз.ба" незванично пише да је код вишеструког убице Едина Гачића пронађен службени пиштољ убијеног полицајца ФУП-а Махира Бегића.

Премијер Кантона Сарајево Един Форто, министар унутрашњих послова КС Адмир Катица и полицијски комесар Мевлудин Халиловић одржали су ванредну конференцију за новинаре на којој су говорили о детаљима акције у којој је ликвидиран убиса Един Гачић.
 
Мевлудин Халиловић, комесар МУП-а Кантона Сарајево, рекао је да је 10. фебруара поднесен извјештај кантоналном тужилаштву о лицу које је извршило убиство.

"Формирали смо штаб и укључили више безбједносних агениција у потрагу за убицом. Знате да је било пуно информација о кретању осумњиченонг лица.

Јутрос се кренуло у реализацију плана који је настао синоћ. Више полицијских агенција је кренуло у преглед и претрес ширег локалитета на простору између Хаџића и Кисељака.



У послијеподневним сатима су полицајци дошли до релевантног трага који је на крају довео до извршиоца овог кривичног дјела. Лице није хтјело да се преда на позив и дошло је до употребе ватреног оружја. Гачић је убијен на потезу између мјеста Кошћан и Лепеница. У размјени ватре је лакше повријеђен полицајац. Ради се о окрзнућу и он је ван животне опасности", рекао је Халиловић.

"Припремили смо затворени план да не би дошло до цурења информације. Јутрос је обзнањена информација. Стезали смо обруч, прикључили су се припадници МУП-а СБК. Осигурали смо читав простор тако да није било могућности да се извуче из ситуације", додао је Халиловић.

Он је рекао да су у току увиђајне радње након којих ће бити познато више детаља.

Подсјећамо, Гачића је полиција сумњичила да је починио два убиства, у мјесту Подорашац код Коњица 6. фебруара и 9. фебруара у мјесту Суходол код Тарчина.

Гачић је осам дана био у бјекству након монструозног убиства у Подорашцу, а крвави пир наставио је и у Суходолу, убиством полицајца који је био задужен за чување објекта ФУП-а.

Становници БиХ данима су били у страху због убице који се крио, због чега су подигнуте високе мјере безбједности, а на терену ангажоване све полицијске снаге.

Колико је ситуација била озбиљна Влада КС је расписала и награду у износу од 50.000 КМ за информацију која ће довести до хапшења Едина Гачића. Гачић је иначе вишеструки убица, а из КПЗ-а Бихаћ пуштен је на слободу још 2017. године.

(Агенције)

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

мостарац

12.02.2019 15:33

Ово је било очекивано. Знао сам да ће бити убијен или да ће се сам убити. Ко би му пришао да га хапси кад је наоружан и луд. Испало је најбоље могуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2019 19:43

Како ко? Лако се могло видјети шта има од оружја, а то је ваљда био пиштољ. Он са пиштољем против специјале није предствљао никакву опасност када је лоциран. И, ако се ради о преступнику, ипак је ово прекомјерна употреба силе, могли су га свакако онеспособити. Сутра у сличним околностима може страдати и други грађанин.

Name

Политицар

12.02.2019 19:55

Је ли неко мисли да је овакав лик усамљен? Па има их мноого у БиХ којима је догорило из којекаквих разлога..Кад крене стампедо са све три стране ја не знам куда це назови наси политицари бјезати..јер за политицаре и јесу као овај Гациц..Скривио је и заслузио је..Ал и други су скривили..бице кад тад - повуци ...потегни ! Неко нема ним..а да потегне !

Name

Сократ

12.02.2019 20:39

Трагедија цовјека, ко год да је!

Name

Драгиса Цивциц

12.02.2019 20:48

Најбоље да су га ухватили зивог па у затвор. Сутра кад изадје да мозе јос кога кокнути...

Name

Кесо

12.02.2019 20:58

Рокнула га браћа да заташкају злочине јединице којој је припадао. То само будали није јасно.

Name

@#*@

12.02.2019 21:17

Као друство смо криви за убиства која је поцинио па и за смрт овог обољелог несретника. Немамо куд са таквим лицима...ово су посљедице немара институција, дрзаве уопсте. Бојим се да из овог слуцаја ниста нецемо науцити.

Name

Ре " Ре"

12.02.2019 21:20

Треба бити искрен и реци да је рах.Един могао направити масакр у сваком погледу да је хтио.Могао је мноство цивила побити,узимајуци размак убиства у Коњицу до данас.Засто се неписе да је упозаравао убијеног Султаница да му се не краде сума у Коњицу ,засто се неписе да је мајка слала допис кпз-у да га дрзе вјецнонна робији.То је досло до њега у затвору,бол коју је презивио од рођење мајке,скрхало га је скроз. Нико о овом неписе,знаци лик је имао списак људи за елиминацију са неким разлогом. Един није недузне убио,несто се ипак десавало између њих.Не одобравам нацин наплате,али не одобравам ни нацин излаза у јавност о сериском убици који је убио слуцсјне људе.Писите објективно и дали је било кривице са других страна

Name

дамир коцовиц

13.02.2019 00:22

по мени требали су га убит колцом у главу

Name

Ре ре ре

13.02.2019 01:15

Да, подржавам увелико Ваше мишљење, да је све то писљедица немар у друштву. Те шумокрадице су најјаловији и најпрејесники лопови и то са мајком га је дотукло сигурно. Да је закон примјењиван не би дошао у ту прилику. Оно што је најтужније је ликовање над људском смрћу и ако је био преступник. Човјек је оболио и не постоје установе за то. Опет он не спада у насумичног серијског убицу, јер је мога заиста побити много људи, да је такав. Требало би видјети и да ли је он тог пандура смакао и због чега би?, Можда му је подачен пиштољ или је пандура неко од његових због нерашчишћених рачуна.

Name

Ре " Ре" ре ре

13.02.2019 07:44

Ја никако не могу да сватим да једна установа као сто је била та стрељана нема видео надзор и да камере показу на који је нацин убијен полицајац и ко га је убио. Јос једна огромна ствар како је могуце да на једном таквом обезбедјењу стоји само један полицајац кад на и у цијлом свијету увијек МОРАЈУ да стоје по двојица.Јели он био полицајац или портир.Има ту много питања и под питања и сви требају да одговоре на питање свих питања. Неби ме изненадило и једног дана да објаве да свако не разјасњено убиство ставе на терет том Едину.Засто? Зато јер нису способни да пронадју праве убице јер у цијелој тој организацији и полицији стоји једна велика рупа и због тога це бити најлаксе сва убиства присити Едину.Гдје су вам камере ,снимци, докази да је он бас убио тог полицајца хоцу реци портира који је само носио полициску униформу јер је био сам.Несто ту смрди и то пуно.

Name

Реререре

13.02.2019 12:27

А, и ово је сумњива прича како је ранијо неког полицајца незнатно, скроз незнатно. Не би ме чудило и да неко од њихових пајтоса подигне и оних 50.000КМ. Сигурност са којом пандури наступају приликом убиства је увијек упитна. Значи, то је била нека стрељана и баш ту дошао и полицајца дрмнуо, а све остало заобишао???

Name

Ре Ре

14.02.2019 14:08

Који си ти лудак цуј прекомјерна употреба силе е сваста цес процитат.

Name

ДБ ХУРА

12.02.2019 15:33

КАКО ЈЕ ЗАСЛУЖИО ТАКО МУ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2019 19:46

Има овде нејасних и недоказаних ствари.

Name

Правда

12.02.2019 15:39

Најбољи могући сценарио таквом је смрт једина казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубиоза

12.02.2019 15:42

Немојте ме погрешно схватити, али нешто ми жао овог лика. Не знам зашто

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

12.02.2019 16:51

И мени га жао мутно је ово убит цовјека

Name

Па

12.02.2019 17:20

У ствари и треба га жалити. Како читам,имао је честите и поштене родитеље,био добро дијете и одличан дјак. И умјесто да заврши некакву школу,ожени се,створи породицу,дјецу,поштено ради и живи,он одлучи ,односно нешто га наведе,да крене странпутицом и почне убијати. Ј... га. За жалење. Завршио је неславно,ал опет ,могао је у животу бити,не дај Боже, БиХ политичар,а од тог опет нема већег моралног и људског посрнућа. Увијек од горег има још горе.

Name

Р1

12.02.2019 18:18

И МЕНИ ЈЕ ЗАО ОВОГ МОМКА,ЗАО МИ ЈЕ СТО ЈЕ РАТ НАПРАВИО ОВО ОД ЊЕГА,КАО И ОД МНОГИХ...

Name

Скептик

12.02.2019 18:28

Дубиоза, рећи ћу ти сто ти је жао, зато што је био ментално поремећен и нису га требали пустити на слободу већ можда га смјестити на неку психијатрију. Као кад би из ЗОО пустили лава или тигра који онда иде около и убија људе. Наравно да би тигра или лава требало убити али нису они криви јер су такви какви су, криви би били они што су их пустили из ЗОО. Али прије би скочили они из заштите животиња па би их вјероватно успавали а не убили. У случају људи нема милости, само метак.

Name

А прозори су од мармеладе...

12.02.2019 18:55

Мозе ли ми неко реци на основу цега закљуцисе да је овај лик уопсте убио полицајца? Све је то мало мутно. А ови у федерацији се препали једног цовјека сви се позабијали у куце погасило свјетла у пет кантона. Да је петарда пукла негдје у близини би их минимум 50 дозивило срцку. Е сваста.

Name

Раде

12.02.2019 19:49

Логицно да су га убили ,нису га ни тразили како треба док није убијо полицајца знаци полицајац вриједи висе од обицног цовјека ,ето гдје зивимо моје сауцесце на обе стране су једнаке јер мрзим полицајце који су 80 корумпирани и станацке слуге

Name

Ре скептик

12.02.2019 21:01

Потпуно дијелим са тобом мисљење.. тацно тако се некако и ја осјецам. Заказао је систем који треба да има установе за болесне људе а не да ходају у таквим стањима и убијају. Зали Бозе невиних убијених али кад погледас зивот и овог цовјека је за заљење јер све је то рат донио на овим просторима.

Name

РАК

13.02.2019 00:53

Људи ви нисте нормални цуј зао а јел ти зао породица сто им је овај лудјак убио вољене

Name

Ре

13.02.2019 08:08

Кад похапсите аутомафију која је ликвидирала двојицу васих колега, затим Кнезовица и убице Дзенана и Давида онда мозете изаци са званицним саопстењем како сте уредна и способна полиција која ради у слузби народа а не застити политицара. Хвалити се тиме како сте вас преко 130 гањали једног бјегунца 8 дана је дегутантно.

Name

Ппп

12.02.2019 15:46

БРАВО ЗА ОНОГА КОЈИ ГА ЈЕ СКИНУО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један

12.02.2019 15:48

Свака цаст мурији. Ивакве и треба по кратком поступку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2019 17:24

То полицији и полиција РС да СЕ угледа на ову полицију КС нема опрастања убицама бјегунцима и криминалци ма КО год ради против дрзаве само по реврима

Name

ре ре

13.02.2019 00:38

Браво! Тако одради федерална полиција свој посао док у РС не трагају за криминалце док се сетају по граду. Доведите њих у БЛ, мозда це они пронаци и ликвидирати убице Давида.

Name

Тања

12.02.2019 16:02

Не радујем се кад процитам да је неко убијен, али овај је стварно заслузио. Оваквог монструма власт би послала на лијецење и касније на слоботу сто је највеца греска. Једном убица за цитав зивот убица. И слуцај у Бања луци убица пустен на слободу убио цовјека у аутобусу прогласили га неурацунљивим лијечио се и пустен ван сваке памети. Оваквим људима убицама мјесто није ни у затвору јер је монструме стета хранити,. Свака цаст за успјесну акцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

12.02.2019 16:14

Божија правда је једина правда! Да су га ухватили изашао би након неког времена, и опет би убијао. Сада се и он смирио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

12.02.2019 16:14

Цеститке полицајцима,да нрмамо систем пун рупа,ниста од овог се не би десило! Момак је требао бити затворен и под строгим нафзором. Како год,рузно звуци али добро да су га упуцали ,исувисе зла је направио у ових неколико дана. Заувијек це остати без одгора питање,да ли му се могло помоци? Ста га је натјерало на те гнусне злоцине? Страсно! Браво полицијо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сека

12.02.2019 16:15

Ни једној смрти се не радујем. Поготову кад је неко убијен. Али и овај човјек- убица је нашао смирај. Убио је своју мајку и двојицу људи чији су животи тек почели, читава држава је на ногама и у страху већ 8 дана. Не поновило се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

12.02.2019 16:18

Честитке полицајцима на успјесно заврсениј акцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

12.02.2019 17:09

Ипак су мало излетили с изјавом да је ликвидиран од стране полиције, Амери би то фино замотали у обланду да је убица по откривању од стране полиције извршио самоубиство

Name

бојан

12.02.2019 16:25

Напокон несто паметно убити убицу одма

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАВО

12.02.2019 16:28

Рањеном полицајцу желим успјешан и брз опоравак Е нека су га убили. Тако са свим убицама треба. Убити их и спасити се трошкова суђења а и ризика да ће поново убити. Вратити смртну казну у закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

12.02.2019 16:35

Мени то све мутно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.02.2019 17:00

Гаћић је убица и заврсио је како је заврсио, а и да се с а м убио било би да га је убила полиција. Нико неоправдава злоцин и залосно одосе недузни људи, али систем је крив

Name

Слусај 'вамо

12.02.2019 17:23

Ма и мени је све чудно, кажу да је био надпросјецно интелигентан, могуце је да је и он као наш Давид открио нешто крупно и да му је све намјештено, ништа овој власти не треба вјеровати.

Name

синип

12.02.2019 19:13

Правда за Едина!!!

Name

Ре Т

12.02.2019 20:47

Шта ће ти бити мутно? Човјек доказано убио троје људи, а теби мутно јер се ето није доказало да је баш он уцмекао полицајца у Суходолу. Па заслужио је метак у чело већ након првог убиства.

Name

Неправда према грађанима!

12.02.2019 16:57

А кад је у питању затаскавање о убиству младог двојице човека они се крију!!!зар тако раде полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

12.02.2019 17:06

ВРАТИТ.СМРТНУ.КАЗНУ.У.ОКВИРЕ.ЗАКОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сда

13.02.2019 07:33

каква смртна казна,па не би нас било пола ста смо опљацкали...мани се глупости, ко би водио дрзаву и ко би вас ститио од устаса и цетника...

Name

Анте

12.02.2019 18:09

Босна је пуна Исламских терориста!ХВО у приправности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.02.2019 19:45

Чувај се Анто, ето исламских терориста...хахахаха...

Name

Ре Анте

12.02.2019 20:48

Какви су то исламски терористи кад убијају само "своје"? Мало си фулио вријеме и мјесто, врати се у средњи вијек међу крижаре и инквизиторе.

Name

Ник

12.02.2019 18:24

Убити тешко болесног човјека је свјесни злочин државе и полиције ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катакомба

12.02.2019 19:34

Јесте био болестан и дрзава је дијелом крива. Он је сам побјегао из Бања Луке у рату. Дијете био. И сад је дрзава крива јер се није бринула о њему по изласку из затвора. Дао је директор затвора своје мисљење о томе. Дрзава је крива и сто су ова два момка изгубила зивот. Теско нама са оваквом дрзавом.

Name

Тwеетy

12.02.2019 18:52

Бас ме брига за тим криминалцем Гацицем. Имамо ми овдје вецих криминалаца и вецих проблема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.02.2019 20:19

Тацно тако федералци рјесе слуцај ал ста цемо ми са својим кабадахијама и масовним.

Name

Метак

12.02.2019 19:09

Државна егзекуција над психички болесним бићем....

ОДГОВОРИТЕ
Name

анализа

12.02.2019 19:22

Ма мени је ово несто цудно, исли су да га убију, а не ухапсе и посаљу на лијецење. Не вјерујем да је био толико опасан. А и за полицајца ми је сумњиво. У овој дрзави све је сумњиво, и када зора свице.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

12.02.2019 21:03

Све је ово мутно скроз. Немају доказе да је бјегунац убио полицајца, ал им је тако лакше да затворе случај. Полиција је неспособна. Овај Един им је требао држати обуку. Едина је систем направио убицом, нажалост. А вјероватно је било потенцијала у том човјеку, само да се енергија усмјерила на прави начин.

Name

синип

12.02.2019 21:42

Правда за Едина!!

Name

Когде

12.02.2019 19:28

Цудно ми је ово све..да га нису могли савладати без убијања. Мутна прица. Покој дуси свим настрадалима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

12.02.2019 19:44

Правда за Гачића, убила га полиција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

12.02.2019 21:41

Правдааааа!!!

Name

протеус

12.02.2019 19:47

Сваки град у БиХ има бар једног оваквог који је био у одреду ЕЛ МУДЗАХЕДИН.То су тзв. спаваци који су непредвидиви и никад се не зна ста им мозе бити окидац да поцну врсити злодјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мутно

12.02.2019 20:20

Нешто је ту мутно. Кажу,полиција сазнала од обавјештајне службе гдје се крије. Откуд обавјештајна зна гдје је он? Ако га је неко од градјана примијетио,ваљда је звао полицију. Значи неко од његових га откуцао обавјештајној или је он сам био њихов играч,па рјешили да га " пусте низ воду",односно ућуткају. И како је тако брзо био пуштан са робије? Мртва уста не говоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

12.02.2019 21:10

Он је системска греска дрзаве која ионако само производи психопате и губитнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаааааааа

12.02.2019 21:34

Што га не ликвидирасте док је у муџахединима биооо...да полицајац није убијен ко зна ко би био следећа жртва ...такве на вјешала или доживотна робија....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

12.02.2019 21:57

Систем мозе направити да је луд поремецен итд. Ту се несто затаскива није он био такав како закон представља поремецен луд а лезао у КПД Зеници 19 година И никог није озлиједио а знам како је тамо из искуство. Победници увек пису историју од увек па И овај пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

12.02.2019 21:59

САМО КАД ПРИКАЖУ СЛИКУ ЛЕША,КОЈА АСОЦИРА НА ЊЕГА,ТАД ИМ СЕ МОЖЕ ВЈЕРОВАТИ..ЛОГИЧНО ЈЕ ДА ЋЕ НАКОН ПАР ДАНА ЈАВИТИ ДА СУ ГА УБИЛИ,ЈЕР ЈЕ НАРОД ПОЧЕО ДА СЕ КОМЕША...КАКВА БИ ТО ПОЛИЦИЈА БИЛА ДА ГА НИЈЕ НАШЛА ЗА РЕЦИМО 15 ДАНА..А ДА ЈЕ УПИТНО ДА ЈЕ НАЂЕН ПОКАЗУЈЕ СЛУЧАЈ МНОГИХ КОЈИ СУ БЕЗОПАСНИ ОТИШЛИ ОД КУЋЕ И НИКАД НИ ТРАГА,ЗАТО...НЕМОЈТЕ СЕ ЧУДИТИ АКО ОПЕТ НЕКО НЕКОГА УБИЈЕ У ТОМ РЕЈОНУ..СТРАШНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФW

12.02.2019 22:41

Претпоставља се да је крив, али засто без суда? Запитајте се слицно се мозе десити и невином цовјеку, а ови једва цекају да некога смакну. Бреивик је у Норвеској убијо 70 људи па га нису убили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

13.02.2019 08:19

Норвешка има ПОЛИЦИЈУ. Да су бацили који сузовац и димну бомбу,рахт га могли ухватит. Опасно је гдје ПОЛИЦИЈА убија дјецу полицајце болесне и цуке уличне. НАРОД то НЕ ВИДИ.

Name

синип

14.02.2019 11:43

Норвешка има полицију, Брејвик потврђује.

Name

мирко

14.02.2019 14:09

Да ли је ово момак који је становао у Анте Јакица у згради број 6, којег смо у основној звали "Гацоња"? Унапријед хвала на одговору.

ОДГОВОРИТЕ