Сузе за убијеним полицајцем

У Дому полиције у Сарајеву одржана је комеморација убијеном полицајцу ФУП-а Махиру Бегићу, који је у суботу у Суходолу код Тарчина убијен, а осумњичен је Един Гачић.

Босна и Херцеговина 12.02.2019 | 12:57
Сузе за убијеним полицајцем
Након интонирања химне, у уводном говору речено је да је Бегић био врхунски полицајац и брижан отац.

"Његова доброта и племенитост остат ће нам у трајном сјећању. Празнину која је остала тешко је описати", речено је.

Махирова мајка Хасена смогла је снаге и обратила се присутнима.

"Хвала свима који су нас се сјетили и који су нас посјетили. Махир је био велика поштењачина. Поносна сам мајка и поносна сам на његове колеге, на њихову униформу, што је часно носе и да вас Аллах награди. Хвала вам пуно", рекла је дрхтавим гласом.

Федерални министар унутрашњих послова Аљоша Чампара је казао да је тешко у оваквим ситуацијама наћи праве ријечи.

"Био је узоран полицајац и, што је најважније од свега, био је добар човјек. Био је предан послу све до трагичног дана. Колико је волио свој посао, говори чињеница да је за рад свих ових година добивао највише оцјене", рекао је Чампара.

Замјеник директора ФУП-а Енсад Корман је у емотивном говору рекао да је Махира убио човјек којем живот није вриједан.

"Та ноћ била је мучна, исто као ноћ када су убијени Адис и Давор. Овим путем изражавам дубоко жаљење породици. Махир је био и остат ће човјек вриједан дивљења, полицајац којег ћемо памтити по залагању. Волио је и да се шали, памтит ћемо његове вицеве. Увијек је помагао несебично. Дуго сам радио с њим и био је људска громада и људина. Нажалост, Махира више нема, остајемо ми, колеге, породица, пријатељи и ми ћемо да причамо о њему", казао је Корман.

Џеназа ће се обавити данас на мезарју Локве, у општини Хаџићи, у 15 сати.

(Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миро

12.02.2019 13:08

Нек му је рахмет души треба убице без опомене ликвидирати да нши грађани не страхју видисе да небира жртве (стар млад) ко га пустина слободу било је закона да се задржи а и по његовом владању КПЗ само гори излазе као повратник. Искрено саучешће Фамилији и родбини и колегама да се вишеово не понови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

12.02.2019 17:30

Искрено саучешће породици погинулог полицајца. Сви ми који радимо овај посао смо "браћа" без обзира у којој агенцији за спровођење закона радили, и у овим немилим догађајима се саосјећамо једни са другима, јер данас је то био Махир из Сарајева, сутра мозда неко другог имена и из неког другог града... Убице, разбојници, пљачкаши, они немају ни вјеру ни нацију, они су једним именом КРИМИНАЛЦИ... А да су "наши" политичари "увезани" као што су криминалци - ова држава би цвјетала и била би лијепо мјесто за живот, не би је наша омладина напуштала...

Name

Мирослав

12.02.2019 19:00

Нек поцива у миру бозијем.

Name

Са стране

12.02.2019 19:24

Лака земља страдалом полицајцу! Саша, наши политичари јесу увезани. По истом принципу као и мафија, спаја их лични интерес.

Name

Рјг

12.02.2019 21:14

БАС.ЗАЛОСНО.ДО.ОВОГ.НИЈЕ.ТРЕБАЛО.ДОЦИ..ДА.СЕ.ВИСЕ.ВОДИЛО.РАЦУНА.АЛИ.НАЗАЛОСТ..САУЦЕСЦЕ.ОЗАЛОСЦЕНОЈ.ПОРОДИЦИ.А.И.ЊЕМУ.ВЈЕЦНИ.ПОЦИНАК.СЛАВА.МУ

ОДГОВОРИТЕ